Så arbetar RFSL internationellt

InternationelltRFSLFoto: Eveline Johnsson

RFSL är en erkänd och respekterad internationell aktör; en värdefull position som vi vill behålla och utveckla vidare under de kommande åren. Vårt internationella arbete utgår ifrån de erfarenheter och lärdomar vi samlat under vårt arbete för hbtq-personers rättigheter under mer än 35 år, formellt sett sedan RFSL gick med i ILGA 1979.

Några av RFSLs grundvärderingar i det internationella arbetet är: meningsfullt samarbete med rättighetsbärare, jämställdhet, icke-diskriminering, transparens och hållbarhet.

En viktig grund för det internationella programmet är det internationella strategin som har fyra huvudsyften: att verka globalt för hbtq-rättighteter, att stärka hbtq-organisationer I deras arbete, att fortsätta att stödja och påverka svenska beslutsfattare att inkludera hbtq-personers rättigheter i utrikespolitiken och utvecklingssamarbetet, samt att stärka RFSL’s kompetens i det internationella arbetet för att nå bättre resultat. Vi tror att ett arbete där dessa fyra visioner löper parallellt är vad som krävs för att stärka och utveckla vårt arbete för att förbättra levnadsvillkoren för hbtq-personer och att bidra till en hållbar förändring.

 Strategy RFSL (pdf, öppnas i nytt fönster)

Taggar:

internationellt