Föräldrastödjande material

Äntligen här! Att bli och vara förälder - ett föräldrastödjande material för hbtqi-personer. Materialet vänder sig till dig som hbtqi-person, både till dig som planerar för barn eller väntar barn, men också till dig som är nybliven förälder. 

Du kan hämta hem materialet Att bli och vara förälder (PDF öppnas i nytt fönster) och använda hemma på egen hand, eller tillsammans med eventuell medförälder/medföräldrar. I introduktionen finns förslag på hur du kan använda materialet.

Illustrationerna i materialet (PDF öppnas i nytt fönster) kan också laddas ner separat.

Om du väntar barn kan också be din barnmorska att ta del av materialet och/eller se om det kan användas i de föräldraförberedande aktiviteter som du erbjuds inom graviditetsvården.

Materialet är skapat av RFSL inom projektet Regnbågsfamiljer i väntan och utkommer under projektets sista år, 2021. Inom projektet har vi hållit föräldraförberedande grupper online för hbtqi-personer som väntar barn, med sammanlagt ett hundratal blivande familjer. Materialet kretsar kring erfarenheter och frågeställningar som lyfts i de föräldragrupperna, och tar upp olika teman som ger möjlighet att få reflektera kring sådant många regnbågsfamiljer möter, funderar på eller kanske oroar sig för att möta.