RFSL Kontakta oss Kontakta oss EN
RFSL

Idrott för alla kroppar

RFSL, i samarbete med Riksidrottsförbundet och specialidrottsförbund, arbetar för en transinkluderande idrott. I det här projektet samlas policy, utbildning och empowerment.

Allt fler idrotter redo

RFSL släpper rapporten Trans och idrott – ingen ska lämnas utanför. Rapporten granskar och belyser transpersoners erfarenheter inom idrott. 110 transpersoner har intervjuats och många vittnar om höga trösklar för deltagande.

Hälsa och villkor

Transpersoner blir i större utsträckning än övriga befolkningen utsatta för kränkningar, trakasserier, våld och hot om våld.

 

Hjältar som inspirerar

Författaren Aleksa Lundberg och fotografen Elisabeth Ohlson Wallin har träffat fem hjältar som kommer att förändra vår nutid, vår framtid och vårt förhållande till idrotten.

En banbrytande idrottare

Lukas Svärd älskar endorfinerna tävlingen ger. Vi älskar honom för att han är pionjär och tävlar i transflaggans färger. Följ triathleten som skriver historia genom vara…

Testosteron och doping

Många transkillar och ickebinära som tilldelades könet tjej vid födseln tar testosteron för att förändra kroppen. Detta kan ställa till problem inom idrotten där det är…

Policy

RFSL ger här råd om hur förbund och föreningar, genom policyarbete och regelverk, kan arbeta konkret för att inkludera idrottare med transerfarenhet.

Andis boxningshistoria

Andi är före detta amatörboxare och idrottsaktivist, han utvecklades inom idrotten och genom idrotten. För RFSL berättar han i krönikeform sin idrottshistoria.

Kön och könsdysfori

Det vi kallar för kön kan förstås utifrån flera olika aspekter. Här kan du lära dig mer om vad kön är och hur könsidentitet utvecklas.

Rörelse föder energi

Projektet Idrott för alla kroppar har en krönikör. Möt skejtaren Hannes som beskriver lust inför fysisk aktivitet och hur kroppen blir ett subjekt i idrottandet.

Puff för buff och fysisk aktivitet

Forskning visar att det finns ett positivt samband mellan fysisk aktivitet och våra hjärnfunktioner, till exempel minne och koncentration. Fysisk aktivitet skyddar också mot psykisk ohälsa,…