RFSL Kontakta oss Kontakta oss EN
RFSL

Idrott för alla kroppar

RFSL, i samarbete med Riksidrottsförbundet och specialidrottsförbund, arbetar för en transinkluderande idrott. I det här projektet samlas policy, utbildning och empowerment.

Hjältar som inspirerar

Författaren Aleksa Lundberg och fotografen Elisabeth Ohlson Wallin har träffat fem hjältar som kommer att förändra vår nutid, vår framtid och vårt förhållande till idrotten.

Vad är idrott?

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och 90 procent av alla barn och ungdomar i Sverige har någon gång under sin uppväxt varit med i en idrottsförening.…

Kön och uteslutning

Idrott är i stor utsträckning könsuppdelad genom regelverk, jargong, normer och omklädningsrum. Det gör att transpersoner utestängs från idrottande.

Testosteron och doping

Många transkillar och ickebinära som tilldelades könet tjej vid födseln tar testosteron för att förändra kroppen. Detta kan ställa till problem inom idrotten där det är…

Policy

RFSL arbetar för en policy för inkludering av transpersoner i idrotten. Redan nu rekommenderar RFSL att barn och unga själva själva ska få välja kategori, lag…

Kön och könsdysfori

Det vi kallar för kön kan förstås utifrån flera olika aspekter. Här kan du lära dig mer om vad kön är och hur könsidentitet utvecklas.

Rörelse föder energi

Projektet Idrott för alla kroppar har en krönikör. Möt skejtaren Hannes som beskriver lust inför fysisk aktivitet och hur kroppen blir ett subjekt i idrottandet.

Andis boxningshistoria

Andi är före detta amatörboxare och idrottsaktivist, han utvecklades inom idrotten och genom idrotten. För RFSL berättar han i krönikeform sin idrottshistoria.

Puff för buff och fysisk aktivitet

Forskning visar att det finns ett positivt samband mellan fysisk aktivitet och våra hjärnfunktioner, till exempel minne och koncentration. Fysisk aktivitet skyddar också mot psykisk ohälsa,…