RFSL Kontakta oss Kontakta oss EN
RFSL

Hbtqi-personer under Förintelsen uppmärksammas i ny bok

27 januari är Förintelsens minnesdag. En dag för att minnas de som föll offer för nazismen, de som gjorde motstånd och de som överlevde. Judiska och romska personer, politiska fångar, personer med funktionsvariationer och hbtqi-personer. Forskaren Michał Budryk håller på att översätta en bok om hbtqi-personer under Förintelsen i Polen. En bok som…

Hbtqi

Hbtqi, ett paraplybegrepp för homosexuella, bisexuella, transpersoner, personer med queera uttryck och identiteter och intersexpersoner.

FAQ: Könsdysfori som diagnos

RFSL får många frågor kring diagnoser och diagnoskoder kopplat till könsdysfori och könsbekräftande vård. Här reds ut vad som gäller idag och vad som diskuteras inför framtiden.

Könsneutrala omklädningsrum och toaletter

Många har frågor om omklädningsrum och toaletter, framförallt hur man kan göra dessa rum tillgängliga för transpersoner eller skapa könsneutrala utrymmen. Här har vi samlat information och olika lösningar att inspireras av.

Vanliga frågor och svar

RFSL får dagligen massor av frågor om oss, vår verksamhet och allt möjligt annat som rör hbtqi-personer. Kanske finns svaret du söker redan här.

Äktenskap

Äktenskapet i Sverige blev könsneutralt från den 1 maj 2009. Sedan dess kan samkönade par ingå äktenskap på samma villkor som olikkönade par.