RFSL Kontakta oss Kontakta oss EN
RFSL

RFSL:s utbildningsverksamhet

Välkommen till RFSL:s utbildningsverksamhet. Vi stärker företag, organisationer och ledare i att bli mer inkluderande och hbtqi-kompetenta genom certifieringar, kurser och skräddarsydda uppdrag. Genom ökad kunskap och normkritiska förändringsprocesser skapas en tryggare arbetsmiljö och ett bättre bemötande i de verksamheter vi arbetar med.

Hbtqi-certifiering

En hbtqi-certifiering säkrar att er verksamhet höjer sin kompetens i hbtqi-frågor och att ni bedriver ett systematiskt arbete med normer kopplade till kön och sexualitet.

Kurser

RFSL skräddarsyr föreläsningar och kurspaket utifrån era behov och önskemål. Vi erbjuder allt ifrån entimmes föreläsningar till heldagsutbildningar baserat på olika hbtqi-relaterade ämnen.

Hbtqi för chefen

Är ni en ledningsgrupp som vill lära er mer om ledarskap utifrån ett hbtq-perspektiv? Nu erbjuder RFSL kurser inriktade på chefens roll i arbetet för en inkluderande arbetsplats. 

Webb-utbildning

RFSL:s webbutbildning ger en första inblick i hbtq-frågor. I kursen lär du dig om hbtq-begrepp, normer, rättigheter och bemötande.

Konsulttjänster

Har ni behov av stöd i att utveckla er verksamhet och skapa positiva förändringsprocesser? Vill ni försäkra er om att era rekryteringsannonser når fler? Behöver ni…

Jämställdhet och trans

RFSL erbjuder ett utbildningskoncept med fokus på att öka förståelse för hur jämställdhetsarbetet kan göras med ett transperspektiv. Metoderna bygger på handboken Oavsett kön? som tagits fram av RFSL.

Webbinarier

Höj dina hbtqi-kunskaper på 15 minuter. Inspelningarna av webbinarieserien “15-min hbtqi-kunskap”.

Att lära efter metoo

RFSL har tagit fram ett metodmaterial och en utbildningsdag för att stötta dig som arbetar i skolan, fritidsgård eller annan ungdomsverksamhet i arbetet med att motverka sexuella trakasserier.