RFSL Kontakta oss Kontakta oss EN
RFSL

RFSL:s utbildningsverksamhet

Välkommen till RFSL:s utbildningsverksamhet. Vi gör skillnad för hbtqi-personer genom certifieringar, föreläsningar, konsultuppdrag och processledning av verksamheter. Utbildningsverksamhetens syfte är att genom ökad kunskap och normkritiska verktyg skapa en tryggare arbetsmiljö och ett bättre bemötande i de verksamheter vi arbetar med.

Hbtqi för chefen

AKTUELLT: Är ni en ledningsgrupp som vill lära er mer om ledarskap utifrån ett hbtq-perspektiv? Nu erbjuder RFSL kurser inriktade på chefens roll i arbetet med hbtqi-rättigheter och likabehandling. 

Hbtqi-certifiering

En hbtqi-certifiering säkrar att er verksamhet höjer sin kompetens i hbtqi-frågor och att ni bedriver ett systematiskt arbete med normer kopplade till kön och sexualitet.

Webb-utbildning

RFSL:s webbutbildning ger en första inblick i hbtq-frågor. I kursen lär du dig om hbtq-begrepp, normer, rättigheter och bemötande.

Webbinarier

Höj dina hbtqi-kunskaper på 15 minuter. Inspelningarna av webbinarieserien “15-min hbtqi-kunskap”.

RFSL:s kurser

RFSL skräddarsyr föreläsningar och kurspaket utifrån era behov och önskemål. Vi erbjuder allt ifrån entimmes föreläsningar till heldagsutbildningar baserat på olika hbtqi-relaterade ämnen.

Konsulttjänster

Har ni behov av stöd i att utveckla er verksamhet och skapa positiva förändringsprocesser? Vill ni försäkra er om att era rekryteringsannonser når fler? Behöver ni…

Jämställdhet och trans

RFSL erbjuder ett utbildningskoncept med fokus på att öka förståelse för hur jämställdhetsarbetet kan göras med ett transperspektiv. Metoderna bygger på handboken Oavsett kön? som tagits fram av RFSL.

Att lära efter metoo

RFSL har tagit fram ett metodmaterial och en utbildningsdag för att stötta dig som arbetar i skolan, fritidsgård eller annan ungdomsverksamhet i arbetet med att motverka sexuella trakasserier.