RFSL Kontakta oss Kontakta oss EN
RFSL

Hbtq-certifiering

Alla verksamheter tjänar på att bli mer inkluderande, vare sig det rör sig om offentlig eller privat sektor. Att genomföra en hbtq-certifiering är ett strukturerat och målmedvetet sätt att förbättra såväl arbetsmiljö som bemötande.

Hbtq och arbetsliv – hur skapas en inkluderande arbetsmiljö?

Välkommen till en halvdagskurs i ”Inkluderande arbetsmiljö” Begränsat antal platser, först till kvarn gäller!  Alla som arbetar påverkas av sin arbetsmiljö. Som arbetsgivare har du särskilda skyldigheter när det gäller arbetsmiljön men också olika möjligheter. Som medarbetare har du rätt att känna dig trygg och inkluderad på ditt arbete men du har också skyldigheter. Du…

Halvdagskurs: Hbtq och arbetsliv – hur skapas en inkluderande arbetsmiljö?

Välkommen till vår halvdagskurs ”Inkluderande arbetsmiljö”
Begränsat antal platser, först till kvarn gäller!

Alla som arbetar påverkas av sin arbetsmiljö. Som arbetsgivare har du särskilda skyldigheter när det gäller arbetsmiljön men också olika möjligheter. Som medarbetare har du rätt att känna dig trygg och inkluderad på ditt arbete men du har också skyldigheter. Du är en del av dina kollegors arbetsmiljö och det finns mycket vi alla kan göra för att bidra till en arbetsmiljö där alla har samma möjligheter och kan delta på lika villkor. I den här kursen fokuserar vi på arbetsmiljö utifrån ett hbtq-perspektiv. Vi ger konkreta tips och idéer för en mer inkluderande arbetsmiljö och du får kunskap om hur normer kring könsidentitet, könsuttryck och sexualitet kan påverka arbetsplatsen och begränsa hbtq-personer.

Kursen inleds med att vi går igenom relevanta begrepp som rör normer, normkritik och hbtq. Du får grundläggande kunskap kring normer som påverkar oss i samhället, med särskilt fokus på normer kring könsidentitet, könsuttryck och sexualitet.

Kursen ges i Göteborg och i Stockholm:
Göteborg, november kl. 13 – 16. Lokal: HIVE, Östra larmgatan 16
Stockholm, 3 december kl. 13 – 16. Lokal: RFSL, Saltmätargatan 20

Kostnad: 1950 kr per person.

Anmäl dig här.

Observera att anmälan är bindande!
Vid avanmälan senast 20 november debiteras 500 kr.
Vid avanmälan efter 20 november debiteras full kostnad.
Plats går att överlåta till annan person utan kostnad.

Vid avanmälan eller överlåtelse av plats kontakta utbildning@rfsl.se

Webb-utbildning

RFSL:s webbutbildning ger en första inblick i hbtq-frågor, för dig som saknar förkunskaper eller har lite förkunskaper. I kursen lär du dig om arbetsmiljöfrågor, bemötande och hur normer påverkar oss.

Boka din utbildning

Fyll i formuläret och skicka in din intresseanmälan för att få reda på mer om RFSL:s utbildningar eller konsultuppdrag.

Utbildning

RFSL har gedigen erfarenhet och bred kompetens inom en mängd olika områden. Vi skräddarsyr utbildningar för att passa verksamheter med olika typer av inriktningar.

RFSL har hbtq-certifierat i 10 år

RFSL startade konceptet hbtq-certifieringen 2008. Idag har över 400 verksamheter hbtq-certifierats, både inom offentlig och privat sektor. Certifieringen skickar en tydlig signal om verksamhetens ställningstagande för…

Skolinformation

Bjud in RFSL till er skola för att prata om normer och samhällsstrukturer! Skolinformation och utbildning till elever sköts av RFSL:s lokala avdelningar.

Priser

Priserna är ordinarie priser för RFSL:s olika utbildningar och hbtq-certifiering.

RFSL media & info AB

RFSL Media & Info AB är en del av RFSL. Företaget ägs av RFSL och består av försäljning av utbildningar, konsulttjänster och informationsverksamhet.