RFSL Kontakta oss Kontakta oss EN
RFSL

RFSL:s utbildningsverksamhet

Välkommen till RFSL:s utbildningsverksamhet. Vi gör skillnad för hbtqi-personer genom certifieringar, föreläsningar, konsultuppdrag och processledning av verksamheter. Utbildningsverksamhetens syfte är att genom ökad kunskap och normkritiska verktyg skapa en tryggare arbetsmiljö och ett bättre bemötande i de verksamheter vi arbetar med.

Hbtqi för chefen

AKTUELLT: Är du chef eller arbetsledare och vill lära dig mer om ledarskap utifrån ett hbtq-perspektiv? Nu erbjuder RFSL kurser inriktade på chefens roll i arbetet med hbtqi och likabehandling. Kurserna erbjuds i webbformat. 

Webb-utbildning

RFSL:s webbutbildning ger en första inblick i hbtq-frågor. I kursen lär du dig om hbtq-begrepp, normer, rättigheter och bemötande.

Hbtqi-certifiering

En hbtqi-certifiering säkrar att er verksamhet höjer sin kompetens i hbtqi-frågor och att ni bedriver ett systematiskt arbete med normer kopplade till kön och sexualitet.

Webbinarier

Höj dina hbtqi-kunskaper på 15 minuter. Inspelningarna av webbinarieserien “15-min hbtqi-kunskap”.

RFSL:s kurser

RFSL har gedigen erfarenhet och bred kompetens inom en mängd olika områden. RFSL erbjuder flera föreläsningar med olika fokus som enkelt kan kombineras till kompletta utbildningspaket.

Konsulttjänster

Har ni andra behov och önskemål än certifiering, webbutbildning och kurser? Vi  hjälper er gärna att på bästa sätt möta just era behov.

Jämställdhet och trans

RFSL erbjuder ett utbildningskoncept med fokus på att öka förståelse för hur jämställdhetsarbetet kan göras med ett transperspektiv. Metoderna bygger på handboken Oavsett kön? som tagits fram av RFSL.

Att lära efter metoo

RFSL har tagit fram ett metodmaterial och en utbildningsdag för att stötta dig som arbetar i skolan, fritidsgård eller annan ungdomsverksamhet i arbetet med att motverka sexuella trakasserier.