Digitala gåvokort som sprider glädje

Ge en gåvaRFSLFoto: Ella Jax/Smaklös

När du ger bort ett av våra digitala gåvokort hjälper du oss samtidigt att arbeta för en jämlik värld där alla hbtqi-personers mänskliga rättigheter respekteras och ingen lämnas utanför. Summan du väljer att betala går oavkortat till Insamlingsstiftelsen RFSL.

Våra digitala gåvokort är framtagna av Ella Jax/Smaklös.

Så här ger du bort ett av våra digitala gåvokort:

Klicka på länken. Du kan se samtliga gåvokort på den sidan, och även välja vilket av dem du vill skicka genom att bläddra med pilarna. Därefter väljer du belopp. Minsta belopp är 50 kr och du kan betala med Swish. I nästa steg fyller du i mottagare och skriver en personlig hälsning. Mottagaren får strax därefter ett sms från RFSL med en länk till det gåvokort du skickat!

Vem är konstnären?

Ella Jax är en satirtecknare baserad i Vikarbyn, Dalarna. Gillar färg, snus och serier som utspelar sig på vikingatiden. Om du vill se mer av Ellas härliga konst kan du antingen besöka Ellas hemsida www.smaklos.com eller följa SMAKLOS på Instagram.

Fler sätt att göra skillnad

Det finns flera sätt du kan vara med och göra skillnad. Förutom våra digitala gåvokort kan du även stötta RFSL genom att bli månadsgivare eller medlem, det kan du bli här. Då bidrar du till vårt arbete för hbtqi-personers rättigheter både i Sverige och i världen. RFSL är en av världens äldsta aktiva hbtqi-organisationer, och vi jobbar lokalt, nationellt och internationellt för att alla hbtqi-personers rättigheter ska respekteras och ingen lämnas utanför.

Så vet du att pengarna hamnar rätt

Insamlingsstiftelsen RFSL har ett så kallat 90-konto. Det betyder att verksamheten blir granskad av Svensk Insamlingskontroll utöver den granskning som sker av Insamlingsstiftelsen RFSL:s auktoriserade revisorer. Svensk Insamlingskontroll förfogar över alla sjusiffriga plusgirokonton som börjar på 90.

Endast föreningar som blir godkända av Svensk Insamlingskontroll har rätt till ett 90-konto. För givaren är det en bekräftelse på att insamlingen är skött på ett ansvarsfullt sätt och att pengarna går dit de ska. Regeln är att minst 75 procent av insamlade medel ska gå till kärnverksamhet. Maximalt 25 procent får gå till administration. Du kan läsa mer om vår insamlingsstiftelse här.