Stöd till hbtqi-migranter

Asyl och migrationRFSL

RFSL erbjuder social verksamhet för alla hbtqi-migranter som befinner sig i Sverige, samt samtalsstöd och juridisk rådgivning till asylsökande hbtqi-personer.

Verksamheten finansieras delvis av EU genom AMIF (Asyl-, Migrations och Integrationsfonden).

Vi kan tyvärr inte hjälpa personer som befinner sig utomlands att ta sig till Sverige med ekonomiskt bistånd, inbjudningar eller ansökningar om visum mm. Vi kan erbjuda juridisk rådgivning och information, men tyvärr ingen praktiskt hjälp med att ta sig till Sverige, EU eller Schengenområdet.

RFSL:s jurist och rådgivare, asyl- och migrationsrätt

Våra asylrättsjurister kan hjälpa till med juridisk rådgivning kring asylprocessen. De har specialkompetens kring hbtqi-personers asylärenden.

Patrick Bazanye
Jurist, specialiserad på hbtqi-asylrätt och migrationsrätt
E-post: patrick.bazanye@rfsl.se

Aino Gröndahl 
Jurist, rådgivning och utbildning, inom hbtqi-asylrätt
E-post: aino.grondahl@rfsl.se

RFSL Newcomers

RFSL Newcomers är vår sociala verksamhet för hbtqi-migranter i Sverige. RFSL Newcomers erbjuder sociala mötesplatser på ett antal orter samt viss samhällsvägledning. En lista på samt kontaktuppgifter till våra lokala Newcomersgrupper finns här.

Du kan också kontakta vår nationella samordnare så leder vi dig vidare till rätt grupp.

E-post: newcomers@rfsl.se

Asylkuratorer

Några av RFSL:S avdelningar har kuratorer som är anställda för att särskilt ta emot asylsökande hbtqi-personer. Du kan komma kontakt med dessa genom vår samordnande kurator.

E-post: asylkurator@rfsl.se

RFSL Stödmottagning

Genom RFSL Stödmottagning kan hbtqi-personer som har blivit utsatta för våld få stöd och hjälp. Det kan röra sig om exempelvis partnervåld, hatbrott eller hedersrelaterat våld du som hbtqi-person har blivit utsatt för. RFSL Stödmottagning kan nås på telefon och via mail, men en kan även besöka mottagningen i Stockholm.

Telefon: 020-34 13 16
E-post: stod@rfsl.se

Taggar:

asyl rådgivning