Jobba hos oss

Om ossRFSL

På RFSL är vi en bred skara medarbetare som arbetar med ett gemensamt fokus att göra skillnad för hbtq-personer i Sverige och internationellt.

Vi trivs med höga krav på oss att arbeta smart med begränsade resurser, att ta hand om RFSL:s välkända varumärke och anpassa oss till en föränderlig omvärld. Som medarbetare bygger vi professionellt vidare på en stolt historia av kamp för mänskliga rättigheter och arbetar på uppdrag av RFSL:s förtroendevalda och medlemmar.

RFSL består av ett nationellt förbund med ett förbundskansli i Stockholm, ett ungdomsförbund och flera avdelningar som kan ha egen personal. Vi har dessutom ett helägt utbildningsbolag och är grundare till en insamlingsstiftelse.

På förbundskansliet är vi cirka 50 medarbetare som arbetar med en mängd områden såsom internationella samarbeten, utbildning, folkhälsa, hivprevention, ideellt engagemang, brottsoffer, politisk påverkan, asylfrågor,  ekonomi, administration och kommunikation.

Är du intresserad av att arbeta hos oss? Roligt! Vi är en mycket eftertraktad arbetsplats med många sökande till våra tjänster. På den här sidan utlyser vi sökbara tjänster.

Är du intresserad av att göra praktik hos oss? Toppen! Det är många som hör av sig och vi vill erbjuda bra förutsättningar och en givande praktik både för RFSL och våra praktikanter, därför tar vi bara emot ett begränsat antal praktikanter som vi vet har finansiering, såsom studiemedel, och som kan göra praktik längre än tre månader.

Du är välkommen att höra av dig till forbund@rfsl.se vid frågor.

Lediga tjänster just nu

 

Projektmedarbetare med fokus på antirasism

Har du erfarenhet av att jobba med antirasism och normkritik? Är du en stjärna på att peppa andra att berätta och utbyta erfarenheter? Är du pedagogisk och kan förklara komplexa frågor på ett sätt som är lätt att förstå? Har du vad som krävs för att genomföra projekt och samarbete i projektteam? Har du dessutom själv erfarenhet av att bli rasifierad? Då kanske du är den vi söker!

Genom MUCF har RFSL fått medel till ett ettårigt projekt för att utveckla vårt antirasistiska arbete. Projektet består av tre områden där ett är intern kompetenshöjning inom hela organisationen kring rasism och antirasistiskt arbete. Den andra delen handlar om att skapa trygga rum för hbtqi-personer med erfarenhet av rasism och rasifiering att prata om och synliggöra dessa erfarenheter, och den tredje delen är utåtriktat arbete för att belysa hbtqi-personers erfarenheter av rasism.

Beskrivning av arbetsuppgifter
Som projektmedarbetare är du med och genomför ett ettårigt projekt tillsammans med den övriga projektgruppen. Du ansvarar för vissa delar av projektet och att dessa genomförs enligt projektplanen. Bland annat kommer du tillsammans med en föreningsutvecklare att ta fram ett internt utbildningsmaterial om rasism och antirasistiskt arbete. Du kommer också att delta i det arbetet med att ta fram en antologi och tillhörande utställning. Tjänsten kommer även att innehålla en del praktiskt och logistiskt samordningsarbete samt annat förekommande kansligemensamt arbete.

Beskrivning av kvalifikationer

För att kunna söka tjänsten ska du:

– Dela RFSL:s värderingar och ha god kännedom om mänskliga rättigheter.  

– Ha relevant erfarenhet eller eftergymnasial utbildning.

– Ha arbetat med eller engagerat dig i antirasistiska frågor.

Det är även meriterande om du:

– Har erfarenhet från arbete i ideella organisationer.

– Själv har erfarenhet av att bli rasifierad.

– Har arbetat med eller engagerat dig i hbtqi-frågor.

– Har jobbat med normkritik eller normmedvetenhet.

– Har ett antirasistiskt kontaktnät.

– Har arbetat i projektform.

– Har en dokumenterad erfarenhet av att utbilda inom området.

– Har jobbat med kreativa uttrycksmedel.

– Har erfarenhet av Google Gsuite+ och att arbeta i mac-miljö.

Vi tänker oss också att du:

– Är lösningsfokuserad, resultatorienterad och ser möjligheter.

– Är kreativ och engagerad och kan motivera andra att utveckla sin kreativitet och engagemang.

– Är kommunikativ och kan bygga goda relationer och hantera konflikter.

Praktiska förutsättningar

Tjänsten är placerad på RFSL:s förbundskansli i Stockholm, resor inom Sverige kan förekomma, liksom oregelbunden arbetstid även om du främst kommer arbeta vardagar under kontorstid. Tidigare arbetslivserfarenhet och personliga egenskaper ska kunna styrkas vid referenstagning.

Tjänsten är en visstidsanställning på 60-100% till och med augusti 2019.

Skicka oss din ansökan via denna länk senast 15 juli.Vi bortser från från ansökningar utan bifogat formulär. Intervjuer hålls under juli/augusti. Tillträde diskuteras med sökande, men gärna under september-oktober.

Frågor kring tjänsten besvaras av RFSL:s medlemschef Fredrik Nilsson, tel 073-6607505 efter den 9 juli, eller föreningsutvecklare Vanja Braathen, tel 072-2058319, till och med den 21 juni. Kollektivavtal finns. Facklig företrädare: Lars Jonsson, e-post lars.jonsson@rfsl.se.