Sex och droger

Hälsa, sex och hivRFSLFoto: Caique Silvero

Här kan du läsa om droger, chemsex och vilket stöd RFSL kan erbjuda dig.

I gaycommunityt förekommer droger, både i samband med fest och vid sex. Chemsex är ett begrepp som handlar om de droger som vanligen tas i samband med sex för att på något sätt förhöja upplevelsen av sexet. Vill du veta mer om vilket stöd du kan få om drogerna påverkar ditt mående eller din levnadssituation, besök Sexperterna här.

Harm reduction/skademinimering

RFSL arbetar utifrån att du som tar droger ska må så bra som möjligt och utsätta dig för så få risker som möjligt. Våra trösklar för att söka stöd är låga, och ingen kontakt med RFSL:s stödverksamheter kräver att du ska vara eller vilja vara drogfri för att få hjälp. Vill du ha stöd att sluta med droger kan RFSL hjälpa dig vidare för att få vård.

Vill du lära dig mer om hur du snabbt kan upptäcka om någon har tagit en överdos och hur du kan agera i en sån situation, läs mer här.

På 1177.se finns mer information om var du kan vända dig om du vill ha stöd och hjälp. För att läsa mer klicka här – högst upp på sidan kan du välja i vilken region du befinner dig i.

RFSL Stockholm

Bor du i Stockholm finns Chemsexmottagningen som erbjuder samtalsstöd med kuratorer med specialkompetens inom droger, chemsex, sexarbete och säkrare sex.

För tidsbokning eller rådgivning:

  • Mail: mottagning@rfslstockholm.se
  • Telefon / SMS / WhatsApp: 073 520 51 94 / 076 394 84 05
  • KIK: chemsex_mottagningen
  • Instagram / Facebook: chemsex_mottagningen

Besöksadress: Alsnögatan 7, 3 tr (Danvikstull).
Vänligen ring på porttelefonen märkt ”Sexperterna/Testpoint/RFSL Stockholm” för att bli insläppt. För tidsbokning eller rådgivning, kontakta oss på ovanstående kanaler.

Oavsett om du vill ha stöd med att sluta med droger eller inte, finns RFSL här för dig för att du ska må så bra som möjligt och vara så säker som möjligt. Vill du veta hur man kan agera om någon tagit en överdos kan du läsa mer här.

RFSL Göteborg

RFSL Göteborg har kuratorer du kan prata med om du har funderingar kring droger och chemsex. Läs mer här om vilket stöd du kan få.

För tidsbokning eller rådgivning:

  • Maila: kurator@goteborg.rfsl.se
  • Telefonväxel: 031-7882510