Så arbetar RFSL internation- ellt
RFSL verkar globalt för hbtqi-rättighteter och samarbetar med ett flertal partner- organisationer för att att stärka dem i deras arbete.
RFSL verkar globalt för hbtqi-rättighteter och samarbetar med ett flertal partner- organisationer för att att stärka dem i deras arbete.
För dig som vill lära dig mer om Agenda 2030 och hbtqi
Riktningen för RFSL:s internationella arbete för perioden 2019–2021.
På den här sidan samlar vi vanliga frågor om situationen för hbtqi-personer i Ukraina och vår insamling till förmån för hbtqi-personer och hbtqi-organisationer i Ukraina.
RFSL:s arbete vilar på den självklara grunden att mänskliga rättigheter är universella och odelbara – att de gäller oss alla, alltid. Många påverkas oerhört av denna…
En viktig princip i Agenda 2030 är att ingen ska lämnas utanför, ändå exkluderas fortfarande hbtqi-personer. RFSL har tagit fram tre nya policy briefs som handlar om hur vi kan inkludera hbtqi-personer i de globala målen.
En rapport av RFSL och Danska institutet för mänskliga rättigheter om hbtqi-personers inkludering i Agenda 2030 och de Globala hållbarhetsmålen.
Rainbow Academy är RFSL:s plattform för internationella utbildningar – ett rum där hbtq-aktivister kan mötas och växa tillsammans. Rainbow Academy erbjuder skräddarsydda utbildningar till utvalda grupper…
RFSL arbetar med att förbättra livet för hbtq-personer globalt genom att sprida kunskap om hbtq-frågor inom internationella organisationer.
Inom projektet Eastern Coalition for LGBTQ Equality: Moving Forward arbetar RFSL i ett partnerskap med andra hbtq-organisationer från länder i Östeuropa.
TransActive är ett projekt i Sydafrika som stärker och mobiliserar kvinnor med transerfarenhet genom idrott. Det handlar om att främja hälsa och välmående men framförallt om…
Sedan 2010 samarbetar RFSL med Arus Pelangi, en federation för hbtq-organisationer i Indonesien. Arus Pelangi erbjuder juridiskt stöd för hbtq-personer och jobbar med informationsspridning och utbildning…
RFSL har tagit fram 13 principer som ger vägledning och verktyg för att inkludera hbtqi-personer i arbetet med att uppfylla de globala målen.
RFSL och Regnbågsfonden lanserar nytt initiativ: Rainbow Kick-Off - Småskaliga stöd till hbtqi-grupper i Asien och Afrika. Syftet är att ge stöd till utåtriktade och stärkande aktiviteter.
Iranti-org är en visuell media-organisation för lesbiska, trans- och intersexpersoner baserad i Johannesburg. Iranti-org arbetar inom ett ramverk för mänskliga rättigheter och lyfter frågor om kön,…
ASEAN SOGIE Caucus, ASC, är ett sub-regionalt nätverk av homosexuella-, bisexuella- intersex- och queer organisationer i sydöstra Asien.
Under 2018 inleder RFSL ett nytt samarbete med den nystartade regionala organisationen EATHAN, East Africa Trans Health & Advocacy Network.
De senaste 50 åren har situationen för hbtqi-personer globalt sett förbättrats i många områden och länder i världen. Diskriminering på grund av sexuell läggning skyddas i allt fler länders lagstiftningar, hatbrottslagstiftning har tillkommit på en del ställen, liksom samkönade partnerskap och äktenskap.
FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna inleds med orden: ”Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter.” Rättigheterna gäller alla människor utan åtskillnad och alla borde därmed ha samma tillgång till, och skydd av, de mänskliga rättigheterna.
De Globala målen för hållbar utveckling antogs av världens ledare i september 2015 och ska vara uppfyllda fram till 2030. Målen är 17 stycken, med 169 delmål. Arbetet med att ta fram dem bygger på de mest omfattande globala konsultationerna som FN någonsin har gjort.
Lokala hbtqi- eller SOGIESC-organisationer arbetar med allt från påverkansarbete lokalt och nationellt, till stöd till individer, hivprevention, utbildning, sociala mötesplatser, kampanjarbete, pridefestivaler och mycket mera.
Personer som identifierar sig som kvinnor och flickor har mindre social, politisk och ekonomisk makt än cismän världen över.
Frågor som handlar om kön och sexualitet beskylls ibland för att vara en ”västerländsk import”. Det vill vi bemöta.
72 stater och territorier runt om i världen kriminaliserar samkönade sexuella handlingar. Straffen varierar mellan fängelsestraff, spöstraff och i värsta fall döden.
Fattigdomen i världen är djup och utbredd. Den är i ständig förändring och tar sig många olika uttryck, allt från sjukdom och svält till diskriminering.
Globalt finns en tendens att komplettera hbtqi-begreppet med Sexual Orientation, Gender Identity, Expression and Sex Characteristics, SOGIESC.
RFSL var bland de första organisationerna att ta fram riktlinjer och tips för internationellt engagemang och påverkan.