Så arbetar RFSL med hälsa och hivprevention
Här kan du läsa om några av de saker RFSL arbetar med inom området hälsa och hivprevention.
Här kan du läsa om några av de saker RFSL arbetar med inom området hälsa och hivprevention.
– Okunskap föder stigma. 86 procent vet inte att omätbar hiv är lika med oöverförbar hiv. Det är upprörande att…
RFSL har kartlagt tillgången den förebyggande hiv-medicinen PrEP i Sverige. Rapporten visar att tillgången är ojämlik över landet.
Här kan du läsa om World Aids Day, Världsaidsdagen, som markeras den 1 december varje år.
Läs mer om O=O och varför någon som lever med hiv och går på behandling är det säkraste ligget.
Här kan du läsa mer om PrEP – förebyggande hivmediciner. Vi listar hur tillgången ser ut inom olika regioner och erbjuder ett självskattningsverktyg där du kan ta reda på om PrEP kan vara relevant för dig.
Här kan du läsa mer om de vanligaste könssjukdomarna, hur de överförs och hur eventuell testning och behandling går till.
Hbtqi-personer har mer psykisk ohälsa än heterosexuella cispersoner. Här kan du läsa mer om RFSL:s arbete inom området psykisk hälsa och suicidprevention.
Här kan du läsa mer om hiv – hur det överförs, vad som händer i kroppen när du får hiv och hur testning och behandling går till.
Här hittar du information om och kontaktuppgifter till RFSL:s testningsmottagningar i Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro och Borås.
Här kan du läsa mer om och anmäla dig till testningspåminnelsen – en gratis sms-påminnelse när det är dags att gå och testa sig.
Det är viktigt att känna till om du bär på hiv eller någon könssjukdom. Om det visar sig att du bär på hiv eller någon könssjukdom kan du få behandling.
Här kan du läsa mer om informationsplikten för hiv och varför vi anser att den bör tas bort från smittskyddslagen.
Här hittar du information om regler för blodgivning och vad vi tycker i frågan.
För RFSL som rättighetsorganisation är det en självklarhet att stå upp för att alla som har sex mot ersättning ska ha tillgång till sina mänskliga rättigheter…