Medlemsförmåner

Medlem och communityRFSLFoto: Familjens jurist

Som medlem är du med och förändrar världen till det bättre för hbtqi-personer. Det vill vi gärna försöka belöna dig för. På denna sida finns de medlemsförmåner samlade som du kan utnyttja som medlem i RFSL.

Fonus

Fonus är landets största begravningsbyrå och drivs som en ekonomisk förening med ett stort antal organisationer som delägare. RFSL är en av dessa organisationer som tillsammans är med och äger Fonus. Som medlem i RFSL kan du därför utnyttja de medlemsförmåner Fonus ger till medlemmar i ägarorganisationerna.

Medlemsförmåner:
– 500 kr lägre kostnad vid beställning av begravning. Om det finns ett digitalt registrerat Vita Arkivet vid begravningen med prisavdraget 750 kr.
– 2 000 kr prisavdrag på en gravsten för den som beställer en sådan som minst kostar 14 000 kr.

Fonus om sig själva: Vi på Fonus har lång erfarenhet av att anordna alla typer av begravningar – borgerliga, kyrkliga eller utifrån någon annan tro. Tillsammans kan vi utforma ett vackert sista avsked som samtidigt blir en hyllning till en oersättlig människa.

Aktivera förmånen hos Fonus inför beställning av begravning

Familjens jurist

Familjens jurist är landets största familjejuridiska byrå, med 33 kontor och 240 anställda runt om i landet, och kan hjälpa till med all slags familjejuridik, som bodelning, bouppteckning, testamente och samboavtal. Familjens jurist har även specialkompetens i familjejuridiska frågor som berör hbtq-personer och kan ge juridisk rådgivning som exempelvis rör assisterad befruktning, adoption eller surrogatmödraskap. Eftersom Familjens jurist ägs av Fonus ingår förmåner hos Familjens jurist i Fonus medlemsförmåner.

Medlemsförmåner:

– 20 % rabatt på alla juridiska tjänster utom rättshjälp/rättsskydd. Gäller både vid personligt möte, telefonrådgivning eller digitala tjänster.

Familjens jurist om sig själva: Vi gör livet tryggare och enklare – i sorg, glädje och allt däremellan. Familjens jurist hanterar alla rättsliga frågor som rör privat- och familjeliv. Från dokument som äktenskapsförord, samboavtal, testamente, hjälp med bouppteckning till rådgivning och information om trygghet för dina barn, skattefrågor och regler om du ska flytta utomlands.

Så här utnyttjar du medlemsförmån hos Familjens jurist

Tallbergs Förlag
Tallbergs Förlag vill skapa förebilder för minoritetsgrupper. Det är ett litet förlag med många eldsjälar. VD Marcus Tallberg jobbar ideellt med att få ut olika typer av media. 2018 publicerades tretton böcker med bland andra Camilla Gisslow, Andrés Esteche och Rickard Söderberg. Kommande publikationer är bland annat Lina Axelsson Kihlblom och Michelle Visage med på författarlistan. Förutom böcker har de även producerat artisten Effeminate Baz samt dokumentären ”Rädda Våra Liv” där vi får följa tre familjer vars barn har transidentitet.
 
Medlemsförmån: 20 procent rabatt Tallbergs Förlags egna böcker. Köp via deras egen shop på tallbergsforlag.se och skicka mail till shop@tallbergsforlag.se och nämn att du är medlem i RFSL för att ta del av erbjudandet.
 

Tallbergs Förlag om sig själva: Tallbergs Förlag gör regnbågsmedia. Under vår regnbåge finns inte bara HBTQ+ utan etnicitetsfrågor och funktionsvarianter m. flera.

 
 

QX

QX Förlag ger dels ut månadstidningen QX, med en distribuerad upplaga på 30 000 ex, och driver dels qx.se, som är landets största gaysajt. På qx.se och qx.fi återfinns daglig bevakning av samhälle, nöje och kultur och en guide till gay- och gayvänliga hotell, krogar och nöjesställen runt om i världen. I QX Shop på sajten går det att köpa flera hundra olika produkter med koppling till regnbågssamhället. Communitysajten qruiser.com är en ledande mötesplats för hbtq-personer på nätet med 90 000 aktiva användare i huvudsakligen Sverige och Finland.

Medlemsförmån: 10 procent rabatt på stora delar av sortimentet. Ange erbjudanjdekod RFSL.

QX om sig själva: QX Förlag AB startades 1995 i syfte att garantera media som skriver om och bevakar regnbågssamhället.

Besök qx.se