Salong Senior – podden för årsrika

ÄldrefrågorRFSLFoto: Rebecka Ekholm

Välkommen tillI Salong Senior - RFSL:s podd för och med årsrika hbtqi-personer. I podden lyfts frågor som sällan besvaras i mediebruset. Programledaren Annika Hamrud lotsar oss med allvar och skratt genom sex poddavsnitt.

Annika Hamrud är programledare för Salong Senior

Tyck till om podden!

Du som är hbtqi-person och över 60 år är välkommen att delta i RFSL:s lyssnarundersökning. Undersökningen består av  frågor som handlar om hur du upplevde podden. Som tack för att du deltar får du en liten gåva.

Välj avsnitt eller lyssna på trailers

Avsnitt 1 – Förändring

Vilken roll spelar förändring i våra liv? Den före detta lärarinnan Eva Bohlin berättar om den omtumlande dagen då hennes elever fick reda på att hon var lesbisk. Panelen minns hur det var 1979 då sjukdomsbegreppet för homosexuella avskaffades.

Lyssna på trailern

Avsnitt 2 – Vänskap

Hur viktigt är vänskap? Panelen diskuterar vänskap under livets lopp och om att vinna och förlora vänner. Annika Hamrud berättar att hennes vän Bo Crichton nyligen dött och att hon inte var en så närvarande vän den sista tiden i hans liv. 

Lyssna på trailern

Avsnitt 3 – Familj

Är ordet familj varmt och inkluderande eller trångt och kravfyllt? Kanske är den självvalda familjen att föredra? Panelen pratar om att avsluta relationer och om längtan efter att återuppta kontakt medan Ardeshir Bibakabadi berättar om hur relationen till en bror förändrats.

Lyssna på trailern

Avsnitt 4 – Ensamhet

Är hbtqi-personer mer ensamma än andra, och i så fall – varför? Panelen reflekterar kring olika sorters ensamhet och skillnaden mellan att vara ensam och att vara själv. George Sved har hittat ett finurligt sätt att ta upp kontakt med gamla vänner och på så vis bryta ensamheten.

Lyssna på trailern

Avsnitt 5 – Älta

Vad fyller ältande för funktion? Panelen funderar över om ältande alltid behöver vara av ondo och terapeuten Eva Hansson ger goda råd för hur man tar sig ur ett evinnerligt ältande.

Lyssna på trailern

Avsnitt 6 – Lust

Vilken roll spelar lusten? Ingo Andersson menar att det är viktigt att känna lust till allt man tar sig för livet. I panelen blir det explicita samtal om sex, men också om hur det är att bli huvudstupa förälskad när man är över 60 år.

Lyssna på trailern

Vad är en podd?

En podd är som ett radioprogram fast man lyssnar på webben eller i en app i mobiltelefonen. Det är gratis att lyssna och du lyssnar när du själv vill.

Du kan även hitta Salong Senior på till exempel Spotify eller där du brukar hitta poddar.