Tillgänglighet

Om ossRFSL

Vi arbetar för att RFSL Förbundets lokaler ska vara tillgängliga för alla. Här hittar du information om lokalen, om hur du hittar till oss och om hur RFSL arbetar med tillgänglighet.

Hitta hit

RFSL Förbundets lokaler, som delas med RFSL Ungdom, kallas ibland för Huset och ligger i anslutning till både Sveavägen och Saltmätargatan. Den ingång RFSL använder ligger på Saltmätargatan 20. Tar du dig hit med t-bana åk till station Rådmansgatan på grön linje och använd uppgång Tegnérgatan.

Komma in

När du kommer till Saltmätargatan 20 använder du den yttersta porttelefonen och letar på displayen upp den person du bokat tid med. Om du kommer under receptionens öppettider kan du ringa ”Receptionen”.

Det finns tyvärr ingen automatisk dörröppnare till porten utan den måste öppnas manuellt. Trottoaren framför porten sluttar aningen nedåt gatan vilket gör att du står eller sitter i lite av en nedförsbacke samtidigt som dörren öppnas utåt och är ganska tung.

RFSL:s lokaler ligger en trappa upp. Det finns hiss som kan användas utan kod. Dörren till hissen öppnas automatiskt. Måttet på hissens dörröppning är 90 cm. Hissen är 165 cm djup och 107 cm bred.

Personen du kontaktat via porttelefonen möter dig vid RFSL:s dörr som har en automatisk dörröppnare.

Inne i RFSL förbundets lokaler finns två extra stora toaletter: en i anslutning till det största konferensrummet Hyllan och en längre in i lokalen.

Teckenspråkstolkning

Evenemang eller medlemsmöte hos RFSL Förbundet teckenspråkstolkas vid behov. Kontakta förbundet genom att skicka e-post till ansvarig för det evenemang du planerar att besöka, eller till forbund@rfsl.se, för att begära teckenspråkstolkning.

Läs mer

Mer om hur RFSL arbetar med tillgänglighet, och vilket ansvar RFSL och RFSL:s avdelningar tar på sig för att göra sina egna verksamheter tillgängliga för så många som möjligt, kan du läsa i Gemensamma regler för tillgänglighet inom RFSL (pdf, öppnas i nytt fönster) . De gemensamma reglerna för tillgänglighet är vägledande i RFSL:s arbete att förverkliga medlemmars, medarbetares och besökares funktionsrätt i mötet med RFSL.

Taggar:

Tillgänglighet