Vikarierande kommunikations- och påverkanschef till RFSL

Jobba hos ossRFSL

RFSL arbetar för hbtqi-personers mänskliga rättigheter och en värld där ingen lämnas utanför. Vill du vara en del av det arbetet? Då tror vi att det är dig vi söker.

Om rollen

RFSL, Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheter, är en ideell organisation som grundades 1950. RFSL:s vision är en jämlik värld där alla hbtqi-personers mänskliga rättigheter respekteras och ingen lämnas utanför.

I rollen som kommunikations- och påverkanschef har du huvudansvar över organisationens kommunikation, såväl externt som internt, liksom ledning av organisationens påverkansarbete. Arbetet innefattar ansvar för RFSL:s varumärke och PR samt hantering av press, sociala medier, digitala kanaler och publikationer. Du har ansvar att navigera i det politiska landskapet, bygga och förvalta externa relationer, påverka för hbtqi-personers bästa och bidra till att mobilisera en rörelse för hbtqi-personers rättigheter. Genom din ledningsposition kommer du besitta ett personal- och avdelningsansvar och vara delaktig i ledningsgruppsarbetet. I rollen kommer du arbeta med och ansvara för frågor gällande föreningsutveckling och interndemokrati.

Dina arbetsuppgifter kommer mer specifikt handla om att:

  • Leda och fördela arbetet på kommunikationsenheten.
  • Samordna och leda påverkansarbetet både strategiskt och operativt.
  • Arbeta strategiskt genom att bland annat fatta inriktningsbeslut.
  • Arbeta operativt i kommunikationsarbetet.
  • Genomföra daglig omvärldsbevakning.

Om dig

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta som chef, inom t.ex. kommunikation eller relaterat område och du har tidigare verkat i politiska miljöer, såsom inom opinionsbildning, påverkansarbete och krishantering. Tidigare har du arbetat i en beslutsfattande roll med ansvar över strategiska och komplexa frågor. Du har relevant akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet. Har du arbetat som kommunikationschef eller påverkanschef i en liknande organisation är det meriterande.

Som person är du är du van att leda, samordna och följa upp en arbetsgrupp där du ser dig själv som en naturlig referenspunkt med mycket god kommunikativ förmåga. Du ger medarbetarna i arbetsgruppen stort förtroende att ta eget ansvar och har förmåga att vara lyhörd. I din arbetsroll är du självgående och flexibel när du driver processer. Du bör även kunna uppvisa förmåga att snabbt kunna växla i syn- och förhållningssätt. Du har intresse för breda strategiska och komplexa frågor och visar mycket gott omdöme vid beslutsfattande och uttalanden.

För att lyckas i din roll ser vi att du har goda kunskaper om dagens politiska och kommunikativa landskap och är van vid datadrivet arbete. Du har även kunskap om algoritmers påverkan på det moderna kommunikationsarbetet samt kunskaper om informationssäkerhet och GDPR. Därtill har du tidigare erfarenhet eller kunskap om föreningsutveckling i ideella organisationer och du behöver kunna skriva och tala svenska och engelska flytande.

En förutsättning för att utföra ett framgångsrikt arbete inom organisationen är att du har förståelse för och grundade kunskaper om antirasism, feminism, hbtqi-frågor och/eller andra samhällspolitiska frågor. Vi förutsätter att du delar RFSL:s antirasistiska och feministiska värderingar!

Vårt erbjudande

RFSL är en arbetsgivare där vi månar om våra medarbetares välmående och utveckling. Hos oss blir du en del av ett expansivt team där vi värdesätter stor flexibilitet, professionalitet och eget ansvar i en ideell organisation som dagligen gör skillnad för hbtqi-personer i Sverige och internationellt.
En karriär hos oss innebär bland annat:

  • Ett stimulerande jobb i en spännande miljö.
  • Tjänstepension, föräldralön och många andra kollektivavtalade förmåner.
  • Möjlighet att påverka dina arbetsuppgifter och hur RFSL jobbar såväl internt som externt.
  • Möjlighet att stärka mänskliga rättigheter och demokratiska värden – ett arbete som blir allt viktigare i ett hårdnande samhällsklimat.

Om tjänsten

Tjänsten är ett föräldravikariat på heltid för perioden december 2022-augusti 2023.

Tjänsten är placerad på RFSL:s huvudkontor i centrala Stockholm men det finns goda möjligheter till distansarbete. Vi omfattas av Bransch- och löneavtalet Ideella och Idéburna Organisationer mellan Arbetsgivaralliansen och Unionen/Vision/Akademikerförbundet.

Ansökan

Rekrytering sker löpande och tillsättning av tjänsten kan ske innan sista ansökningsdag, som är 15 november. Skicka cv & personligt brev så snart som möjligt till jobb@rfsl.se.

Kontakt

Rekryterande chef Felix König:

felix.konig@rfsl.se, 073-713 34 10.

Facklig representant (Unionen) är Jon Gjønnes:
jon.gjoennes@rfsl.se, 076-160 64 18.

Vi undanber oss erbjudanden om ytterligare rekryteringstjänster kopplat till denna annons.

Om oss

RFSL är Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheter. Tillsammans är vi över 50 anställda på RFSL:s förbundskansli. Kommunikationsenheten är sju personer och jobbar med kommunikation i sociala medier och press men också påverkan samt föreningsutveckling.