Avdelningsstöd

Medlem och communityRFSL

Tack för att just du är engagerad i RFSL!

Både som ny och gammal finns det många olika sorters stöd att få av förbundet som hjälp i sitt uppdrag.

Det finns många möjligheter att engagera sig ideellt i RFSL. För att vi ska kunna brinna hållbart har vi olika typer av stöd till ideella, så att vi inte behöver uppfinna hjulet på nytt varje gång. Saknar du något? Hör av dig så hjälps vi åt.
Tillsammans bygger vi RFSL!

VI FINNS HÄR
För att ni ska få snabb och lättillgänglig kontakt och hjälp samlar vi allt stöd i en mailadress som ni  alltid är välkomna att hör av er till oavsett fråga. Du når då föreningsutvecklarna på förbundskansliet.

Stort eller smått? Osäker på vem du ska kontakta? Hör alltid av dig till avdelningsstod@rfsl.se!

Vi har ett intranät för avdelningarna som kallat Avdelningssidan, ett nyhetsbrev Avdelningsbrevet, en grupp i förbundsstyrelsen som särskilt fokuserar på stödet till avdelningarna, ett stort antal utbildningar och flera digitala stödsystem.

RFSL:s intranät för avdelningarna hittar du på rfsl.se/avdelningssidan

AVDELNINGSSIDAN
Intranätet rfsl.se/avdelningssidan kommer du enkelt åt när du är inloggad med din rfsl-mail. På intranätet hittar du vår Avdelningsguide.

Den innehåller allt du som engagerad behöver för att kunna lära dig om hur RFSL är som organisation, grundläggande hbtqi- och normkritik, grundläggande avdelningsarbete, föreningsdemokrati, mångfald, mötesstrukturer, styrelsens ansvar, medlemsvärvning, ekonomi, utbildning, påverkansarbete, våra digitala stödsystem och medie- och krishantering.

Här hittar ni också alla nationella styrdokument som påverkar er avdelning, kommunikationsmaterial (fria bilder, logotyper, tryckmaterial och aktuella kampanjer), ett nationellt kalendarium med kommande utbildningar, samt sparade webbinarier, studiematerial och presentationer att ladda hem.

Under kontakt finner ni kontaktuppgifter till förbundet, vilka som jobbar här, en karta över avdelningarna och avdelningarnas egna kontaktuppgifter som ni uppdaterar själva. Här finns också en Avdelningsbank – ett sätt för avdelningarna att dela best practice och dokument med varandra.

AVDELNINGSBREV
Ungefär var fjärde vecka kommer ett nyhetsbrev från förbundet till alla avdelningars styrelseledamöter. I det hittar ni all aktuell information om kommande händelser och viktiga nationella frågor. Får ni inte avdelningsbrevet? Hör av er!

AVDELNINGSGRUPP
Förbundsstyrelsen väljer ett antal olika grupper med olika fokus under madatperioden. En av dem jobbar med att stärka stödet till avdelningarna på både kort och lång sikt, och se till att förbundsstyrelsen har en god kontakt med och kännedom om avdelningsarbetet.

UTBILDNINGAR
Det finns många olika utbildningar tillgängliga för engagerade i RFSL. Framför kan alla avdelningar få en styrelseutbildning av medlemsenheten.

Vi har också skräddarsydda utbildningar om att söka pengar, kassörsutbildning med mera, utöver alla de digitala utbildningar som finns på Rainbow Academy, intranätet och utbildningsenhetens webbitbildning om hbtq och normkritik. På nationella och regionala träffar hålls ofta utbildningar inom hiv- och hälsa, sexperterna, newcomers, arbetsgivaravdelningar osv. Varje år hålls utbildningar för skolinformatörer och olika utbildningar för utbildare. Läs mer om
utbildningarna på rfsl.se/avdelningssidan.

PRAKTISKA STÖD
Medlemsenheten hjälper er med er hemsida, och ge er tillgång till medlemsregister, mail, google drive och andra tjänster. För att komma igång hör ni av er till avdelningsstod@rfsl.se. Frågor om enskilda medlemskap kan ni maila till medlemskap@rfsl.se.