Testamente

Ge en gåvaRFSL

Det finns många sätt att stötta RFSL:s arbete för hbtqi-personers liv och rättigheter i Sverige och världen, ett sätt verkligen har gjort skillnad genom åren är de testamentsgåvor RFSL fått. 

Att upprätta ett testamente är enkelt och du bestämmer hur dina tillgångar ska fördelas. Insamlingsstiftelsen RFSL är medlemmar i Giva Sverige, en branschförening som arbetar för tryggt givande, och de har sammanställt många av de vanligaste frågorna gällande just testamente som du hittar här.

För att nämna RFSL i ditt testamente är det viktigt att du anger både RFSL:s insamlingsstiftelse; Insamlingsstiftelsen RFSL och organisationsnummer 802477-8196

Till exempel kan en formulering där du inte vet det exakta beloppet som du vill testamentera vara ”20% av min kvarlåtenskap ska gå till Insamlingsstiftelsen RFSL (org nr 802477-8196)”.

Önskar du Juridisk rådgivning kan RFSL erbjuda förmånligt erbjudande på rådgivning från Familjens Jurist, kontakta stiftelsen@rfsl.se för mer information eller om du har frågor om testamenten eller givande. Andra aktörer som bistår i tex testamentesfrågor är Lavendla. Du kan även kontakta Fredrik Nilsson, insamlingschef på RFSL, du når honom på 073-660 75 05 eller fredrik.nilsson@rfsl.se.