IKEA donerar en miljon kronor till RFSL

Ge en gåvaRFSL

IKEA Sverige går idag ut med nyheten att de donerar pengar till RFSL och fyra andra organisationer. Detta som stöd i arbetet med människor som far illa i sina hem, eller som inte har en plats att kalla sitt hem.

Coronapandemin medför ökade risker för ett ojämlikt samhälle. För att motverka det donerar nu IKEA Sverige 11 miljoner kronor till organisationer som stöttar utsatta barn, äldre, människor som lider av psykisk ohälsa eller som lever i utanförskap. Det meddelar IKEA Sverige i ett pressmeddelande idag.

Tillsammans med Mind, Rädda barnen och BRIS och Sveriges Stadsmissioner är RFSL en av de utvalda organisationerna.

– Organisationerna vi har valt att samarbeta med har ett fantastiskt engagemang och stor kunskap som verkligen bidrar till ökad hälsa i samhället, säger Jonas Carlehed, hållbarhetschef IKEA Sverige.

Donationen består både av inredning och pengar.

Vi kommer att använda donationen till våra mötesplatser inom RFSL:s Newcomersverksamhet för asylsökande och nyanlända hbtqi-personer


– Vi är väldigt glada för IKEA:s stöd. Med det här initiativet synliggörs den ökade utsattheten som coronapandemin fört med sig och de grupper som behöver det mest värnas. Vi kommer att använda donationen bland annat till våra mötesplatser inom RFSL:s Newcomersverksamhet för asylsökande och nyanlända hbtqi-personer, säger Deidre Palacios förbundsordförande för RFSL.