Samtal om nya antologin “Vi också – hbtqi-personer berättar”

KongressenRFSL

Den 5 oktober lanserade RFSL antologin “Vi också - hbtqi-personer berättar”. Den innehåller några av de historier om sexuella övergrepp och kränkningar som saknades under #metoo, trots att hbtqi-personer i hög grad är utsatta för sexuella övergrepp.

Under eftermiddagen fick deltagarna på RFSL:s kongress ta del av ett samtal om sexuella övergrepp i hbtqi-communityn och tystnadskultur. Medverkande: Kina Sjöström, RFSL stödmottagning och Maria Niemi, redaktör för RFSL:s antologi “Vi också – hbtqi-personer berättar”.

Om antologin

I antologin får vi ta del av hbtqi-personers egna berättelser av utsatthet. Vissa väljer att medverka med namn, medan andra föredrar att vara anonyma. Precis som i samhället i stort har många blivit utsatta av någon de känt. Vi får följa historier som utspelar sig på fritiden, på internet, nattklubb, fest, i hemmet, på flykt och i arbetslivet.

– Ingen ska behöva utsättas för sexuella övergrepp. Jag är oerhört tacksam för de människor som delat med sig av sina upplevelser i den antologi RFSL nu lanserar. Vi hoppas att det ska ge styrka till fler hbtqi-personer att våga berätta, sa Deidre Palacios, förbundsordförande RFSL, när antologin lanserades.

– Det är dags för oss hbtqi-personer att visa att det här också händer bland oss. Det enda sättet vi kan komma åt problemen är att bryta tystnaden och börja prata om det, sa Maria Niemi.Läs mer och ladda ner hela antologin genom att klicka här.