Besök RFSL på World Pride

InternationelltRFSL

Den 12–22 augusti organiseras World Pride i Malmö och Köpenhamn. RFSL finns på plats med flera programpunkter och spännande gäster från internationella hbtqi-organisationer. Förutom att fira gemenskap under regnbågsflaggan kommer vi att lyfta viktiga frågor med koppling till utvecklingen för hbtqi-rättigheter i Europa och globalt.

Under våra olika seminarier kommer vi bland annat att gå igenom var de olika svenska partierna står när det kommer till familjelagstiftning, vilka utmaningar och erfarenheter hbtqi-aktivister från olika kontexter i världen har gemensamt samt hur vi tror att hbtqi-rörelsen kommer att utvecklas och se ut i framtiden.

Besök oss under World Pride

RFSL organiserar och medverkar i en rad olika seminarier och event under World Pride. Samtliga programpunkter för Malmö går att hitta här och för Köpenhamn här. Varmt välkommen att besöka oss! Här är några av våra höjdpunkter:

13 augusti, kl. 15:30–17:00 Hat – hotet mot hållbara samhällen.

Filmvisning av vår nya dokumentärfilm som, ihop med en kartläggning, visar att många hbtqi-aktivister i Sverige utsätts för hot och våld. Efter filmvisningen organiseras en paneldiskussion med några av de medverkande.

14 augusti, kl 08:30–19:30 Familjelag i Sverige – var står de olika politiska partierna?

Paneldiskussion med politiker från olika partier om var de står i olika frågor som rör familjepolitik.

17 augusti, kl. 14:30–15:30 Sverigedemokraterna och hbtqi-politiken.

När Sverigedemokraterna växer och får mer makt behöver vi prata om hur detta påverkar hbtqi-politiken på såväl nationell som lokal nivå.

18 augusti, kl. 09:30–10:30 Many faces of the opposition and global resilience of LGBTQI movements.

Seminariet samlar hbtqi-aktivister från flera delar av världen. Vilket motstånd är vanligt att möta på och vilka erfarenheter finns från de olika kontexterna?

19 augusti, kl. 10:00–12:00 Asylprövningen för hbtqi-asylsökande.

RFSL:s asylrättsjurist beskriver processen för hbtqi-asylsökande och går igenom RFSL:s utredning om trovärdighetsbedömningar i asylärenden.

21 augusti, kl. 10:00–11:00 Hbtqi-rörelsen i framtiden.

Vi pratar om vision och hur kan vi bygga en stark organisation för hbtqi-rörelsen i framtiden.

Klicka här för en mer detaljerad beskrivning av samtliga RFSL:s programpunkter (på engelska).

Klicka här för att ta del av World Prides digitala event. Det är kostnadsfritt att registrera sig.