RFSL Kontakta oss Kontakta oss EN

Ta ställning för hbtq-personers mänskliga rättigheter!

Läs mer och bli medlem här

RFSL

Aktuellt

Video

Frågor och svar om vård för unga med könsdysfori

RFSL

Vad är kön? Det vi kallar för "kön" kan förstås utifrån flera olika aspekter. Könsidentitet är det kön man känner sig som. Helt enkelt det kön man känner att man har. Det behöver inte överensstämma med hur ens kropp ser ut. Alla människor har själva rätt att bestämma vilken könsidentitet de har. Könsuttryck är hur…

RFSL om sex mot ersättning

I år är det 20 år sedan sexköpslagen, som kriminaliserar köp av sexuella tjänster, infördes i Sverige. Det uppmärksammas på olika sätt under hösten. Här kan du läsa mer om RFSL:s syn på sex mot ersättning och sexköpslagen.

Hjältar som inspirerar

Förebilder är en källa till motivation och självförtroende, de hjälper dig att förstå vilken potential du har. Många könsuppdelade idrotter utestänger effektivt idrottare med transerfarenhet. Men trots det finns det människor som hittar sin inspiration, sin glädje och sitt engagemang i idrottandet. De går före sin tid och de inspirerar oss andra. Författaren…

New Strategy for our International Work

As a peer organisation with the possibility to support LGBTQI organisations around the world RFSL has a unique role to play. In this newly adopted international strategy of RFSL the directions for RFSL’s international work over the period 2019-2021 are outlined. It covers the international work that RFSL will do within the framework…

Lyssna på Q-Studion

Q-Studion är en podcast som sätter det queera ögat på kultur, samhälle, historia och vardag. Med Q-Studion vill RFSL lyfta perspektiv som saknas i mediebruset. För den som vill fördjupa sig ytterligare går Q-Studion att använda som en studiecirkel, få tips om queera lifehacks och massa annat!

Vård för transpersoner

RFSL:s utgångspunkt är att den som behöver vård ska få det, och att vi behöver en lagstiftning och en vård som utgår från individens behov.

Idrott för alla kroppar

I ett nytt projekt, i samarbete med Riksidrottsförbundet och specialidrottsförbund, arbetar RFSL för en mer inkluderande idrott för transpersoner. Syftet är att förbättra möjligheterna för transpersoner att ta del av föreningsidrott. Detta sker genom att stärka idrottsrörelsen och transpersoner samt genom att ta fram policy och riktlinjer.

Projektet Stolt

RFSL

Här finns all information om Stolt, ett projekt om hbtq-rörelsens historia. RFSL driver projektet tillsammans med Svenska PostkodStiftelsen. Missa inte konferensen helgen 3-4 november - Årets stoltaste helg!

Allt om hbtq-familjer - nu på rfsl.se!

Nu flyttar det gedigna och faktaspäckade materialet om hbtq och föräldraskap som tidigare funnits på hemsidan hbtqfamiljer.se över till rfsl.se! Här kommer materialet leva vidare och kompletteras och uppdateras efterhand.

RFSL:s insamlingsstiftelse

RFSL

Insamlingsstiftelsen RFSL stödjer initiativ i Sverige och i världen för att främja hbtq-personer rättigheter. Många verksamheter och projekt skulle inte kunna genomföras utan stöd från privatpersoner, organisationer och företag.

Avdelningar

RFSL

RFSL:s avdelningar finns i alla län och dessutom finns ett ungdomsförbund. Avdelningarna finns från Malmö i söder till Kiruna i…

RFSL lanserar ny webbutbildning

RFSL

Webbutbildningen ger en första inblick i hbtq-frågor, för dig som saknar förkunskaper eller har lite förkunskaper. I kursen lär du dig om arbetsmiljöfrågor, bemötande och hur normer påverkar oss.

En Blommande Priderörelse

RFSL

RFSL utvecklar det gemensamma arbetet kring olika Pridefiranden genom projektet En Blommande Priderörelse. Det finns drygt 30 olika Pridefestivaler i…

Newcomers

RFSL

RFSL Newcomers är ett nätverk för och med asylsökande, papperslösa och nyanlända hbtq-personer i Sverige.

Hivtest hos RFSL

RFSL

I Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro och Borås erbjuder RFSL hivtest för män som har sex med män, samt transpersoner.

Att bli och vara förälder

RFSL

RFSL Stockholms projekt om hbtq-familjer samlar information om föräldraskap, om att bli och vara förälder som hbtq-person. Där hittar du också relevant juridisk info för regnbågsfamiljer.

Publikationer

RFSL

Här hittar du en blandning av material som RFSL gett ut under de senaste 15 åren.

En 65-årings önskelista

Vi passar på att önska oss rättssäkerhet för asylsökande hbtq-personer och skadestånd för tvångssteriliserade transpersoner. Bland annat.

En 65-årings önskelista

Vi passar på att önska oss rättssäkerhet för asylsökande hbtq-personer och skadestånd för tvångssteriliserade transpersoner. Bland annat.