RFSL Kontakta oss Kontakta oss EN
RFSL

Newcomers

RFSL Newcomers är ett nätverk för och med asylsökande, papperslösa och nyanlända hbtq-personer i Sverige. Våra medlemmar kommer från alla delar av världen och har ofta flytt förföljelse i sitt hemland på grund av sexuell läggning, könsidentitet eller könsuttryck. Här ovanför finns en film där bl a RFSL:s asyljurister tipsar om vad som är bra att tänka på för dig som är hbtq-person och vill söka asyl.

För medlemmar

Är du en hbtq-person som söker asyl, som nyss kommit till Sverige eller som fått avslag på din asylansökan? Välkommen!

Engagera dig

Newcomers är en ideell förening och som privatperson finns det därför olika sätt att engagera sig på.

Donera

Många som kommer i kontakt med Newcomers behöver hjälp med allt från juridisk rådgivning till att tillgodose sina mest grundläggande behov.

Undervisning i svenska

RFSL har med finansiering från MUCF tagit fram ett undervisningsmaterial i svenska för medlemmar i RFSL Newcomers och andra som är intresserade av att få in…

Rådgivning

RFSL har på flera sätt möjlighet att hjälpa dig som är hbtq-person med stöd eller rådgivning kring asylrelaterade frågor.

Andra organisationer

Här har vi samlat en lista med användbara länkar till andra organisationer, nätverk och hemsidor som arbetar med hbtq- och/eller flyktingfrågor.

Kontakt

Newcomers nätverk sträcker sig över hela Sverige och finns på ett flertal av RFSL:s avdelningar runtom i landet – från Boden till Malmö!