RFSL gör sig redo för FN-dagen med smink och rättigheter

RFSL

Idag uppmärksammar RFSL FN-dagen genom att lansera en ny serie sminkvideor i samarbete med dragqueenen Reine Tapper. På så sätt hoppas RFSL öka kunskapen om att hbtqi-personers rättigheter är mänskliga rättigheter.

Idag firas FN-dagen. Samtidigt vet vi att hbtqi-personer världen över är drabbade av våld och förtryck, fattigdom och ohälsa. Att hbtqi-personers livsvillkor ska vara en självklar del av arbetet för en hållbar värld är något RFSL arbetat för länge.

För att öka kunskapen om detta lanserar RFSL nu tre nya filmer där dragqueenen Reine Tapper presenterar en unik look och delar med sig av sina bästa sminktips. Filmerna har olika fokus: FN, Agenda 2030, och mänskliga rättigheter. Varför inte testa Reines Agenda 2030-palett?

– Vi gör det här för att uppmärksamma FN-dagen men också för att fira all skönhet som finns i vårt community. Vi kan inte uppnå en hållbar och rättvis värld om hbtqi-personer inte inkluderas i arbetet med mänskliga rättigheter och Agenda 2030, säger Trifa Shakely, förbundsordförande för RFSL.

Under dagen kommer samtliga filmer att publiceras i RFSL:s sociala medier, och de finns att se på YouTube.

Länkar
Filmerna på YouTube
Hbtqi i Agenda 2030