RFSL

TACK!

Tack för ditt stöd. Du har valt att stå upp för vår vision om en jämlik värld där alla hbtqi-personers mänskliga rättigheter respekteras och ingen lämnas utanför. Det gör skillnad.

Vi gör det här tillsammans!

Peter Sidlund Ponkala, förbundsordförande för RFSL

Dela med dig

Ladda ner bilden och dela med dina vänner.

“Jag stöttar RFSL för att hbtqi-personers rättigheter är mänskliga rättigheter.
Bli medlem eller månadsgivare du också på blimedlem.rfsl.se

Photo by Mathias Reding: https://www.pexels.com/photo/man-at-protest-against-war-in-ukraine-11421071

Tack vare er har vi kunnat skicka stöd till Ukraina sedan 2022. Hittills har vi kunnat: 

🔹 Hjälpa till med förnödenheter som mat och medicin

🔹 Stötta hbtqi-personer och organisationer, i både i Ukraina, men också hbtqi-organisationer i närliggande länder som också bistår ukrainska hbtqi-personer på olika sätt. 

🔹 Hjälpa hbtqi-personer med evakuering. 

Tack vare er har vi kunnat erbjuda stöd till hbtqi-personer i hela landet som är utsatta för hatbrott, våld i nära relationer och sexuellt våld via RFSL Stödmottagning. Under 2022 har: 

🔹 Minst 204 enskilda personer har fått stöd i form av stödsamtal. 

🔹 Minst 231 enskilda stödsamtal genomförts via telefon, 202 stöd-mejl skickats, 5 videosamtal hållits, 137 stödsamtal skett på plats samt minst 81 stöd-sms skickats, dock är de enskilda stödåtgärderna underrapporterade.

Tack vare er kan vi arbeta för en säkrare tillvaro för asylsökande hbtqi-personer. Under 2022 har har vi kunnat: 

🔹 Driva Newcomers-verksamhet för asylsökande, papperslösa och nyanlända hbtqi-personer i 10 lokala avdelningar.

🔹 Gett individuell juridisk rådgivning till minst 900 enskilda individer och utbildat över 100 advokater och jurister som arbetar med asylärenden kring hbtqi-personers skyddsbehov för att stärka rättssäkerheten i asylprocesserna.

Photo: UN Women/Antoine Tardy

Tack vare er kan vi använda vår konsultativa status i FN och arbeta med att stärka, finansiera och lyfta hbtqi-organisationer och hbtqi-aktivister globalt. 

– Vi ser att det har saknats tillgång till FN särskilt för aktivister från det globala syd, vilket betyder att de har haft begränsad möjlighet att dela med sig av sina upplevelser i olika FN-processer och påverka dessa. Därför arbetar RFSL mycket med att använda vår plattform för att låta andra komma till tals, berättar Rashima Kwatra, International Advocacy Advisor på RFSL.

Tack vare er kan vi skapa politisk förändring för hbtqi-personers rättigheter i Sverige! Vi har jobbar hårt tillsammans och vunnit:

🔹 Könsneutralt äktenskap! 

🔹 Stopp för tvångssteriliseringarna av transpersoner! 

🔹 Att samkönade par som flyttar till Sverige fortfarande räknas som föräldrar till sina barn.

För dig som är medlem

finns 34 avdelningar från Malmö i söder till Norrbotten i norr att engagera sig i! Mötesplatser, caféer, fester, gemenskap, pridekommittér, stolta föräldrar, ungdomshäng, och mycket mer. Kontakta din avdelning för att höra vad du kan göra! 

Tack för att du gör skillnad för hbtqi-personers mänskliga rättigheter!