Nationella aktiviteter online

SeniorsRFSL

På grund av Coronaviruset har många avdelningar tvingats pausa sin seniorverksamhet. Vi har också fått lägga arbetet med att starta upp nya grupper på is. Under tiden finns en del verksamhet online att delta i. Här nedan hittar du uppdaterad information om vad som händer inom RFSL Senior.

Vi är medvetna om att tekniken kan vara ett hinder och erbjuder teknisk support efter bästa förmåga, för att så många som möjligt ska kunna delta. Vi vill gärna uppmuntra medlemmar att använda sig av digitala sätt att mötas. Det kan, förutom att möjliggöra möten under Coronaepidemin, vara ett sätt för våra medlemmar att mötas som av andra anledningar har svårt att ta sig till fysiska möten, t ex på grund av långa avstånd eller begränsad rörlighet. Information om hur du gör för att anmäla dig och delta finns i beskrivningen till respektive aktivitet.

Seniorkafé

Välkommen till RFSL:s seniorkafé online!

Nästa kaféträff är den 16 juni kl 14.00-15.00.

Träffen riktar sig till dig som är hbtqi-person ((homosexuell, bisexuell, transperson, queer eller intersex) och är över 60 år.

Du fixar ditt eget fika, i ditt eget hem eller annan valfri plats, kopplar upp dig på RFSL:s seniorkafé via Google Hangouts videomöte och får trevligt sällskap till kaffet!

Du behöver en mailadress, en dator, surfplatta eller smartphone och en relativt nyligen uppdaterad webbläsare.

Behöver du hjälp med tekniken, eller har andra frågor, kan du ringa RFSL:s seniormobil på tfn. 0722058319.

Anmäl intresse genom att fylla i formuläret som är länkat till nedan, eller maila senior@rfsl.se.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdolABjQkHlI7UtHLpIhELcOW-TVeUm1XgWg47Y0_LmktFqyw/viewform

Sista tid för anmälan till första träffen är den 9 juni kl 12.00.

En länk till videomötet kommer att mailas ut till alla som har anmält intresse kl 12.00 samma dag som kaféet är.

Filmträff med reflektion – A secret love

Vi ses online den 18 juni kl 15.00 och tittar på filmen A Secret Love!

Aktiviteten riktar sig till dig som är hbtqi-person (homosexuell, bisexuell, transperson, queer eller intersex) och är över 60 år.

Den amerikanska dokumentärfilmen A Secret Love skildrar det lesbiska paret Terry och Pat som har hållit sin kärlek hemlig hela livet men slutligen på äldre dagar bestämmer sig för att berätta.

Se trailern här: https://www.youtube.com/watch?v=ghv3-lpFOcc

Upplägg för träffen

Vi ses i ett Google Hangouts videomöte kl 15.00 för en kortare introduktion.

Sen ser alla filmen hemma via sitt eget Netflixkonto. Efter filmen ses vi igen i videomötet och samtalar om filmen. Filmen är 1 timme och 22 minuter.

Efter samtalet kommer vi att skicka ut en liten enkätutvärdering som vi är tacksamma om alla deltagare svarar på.

Teknik

För att se filmen behöver du ha ett konto på Netflix. En månads Netflix kostar från 89 kronor. Ersättning för en månadsavgift kan erhållas av RFSL mot kvitto.

Alla som deltar måste ha skapat ett Netflixkonto och loggat in innan träffen startar. Vi kan hjälpa till med detta i förväg om behov finns.

För att delta i videomötet behöver du en mailadress och en dator, surfplatta eller smartphone och en relativt nyligen uppdaterad webbläsare.

En länk till videomötet kommer att mailas ut till alla som har anmält sig kl 12.00 den 18 juni.

Anmäl dig till filmträffen via det här formuläret: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdWWluksu52kPy0-kl9iPcfb7vLCxcFQRpu0Jfg8CXpxSz0Hw/viewform

Sista tid för att anmäla sig till filmträffen är kl 12.00 den 18 juni.

Välkommen till RFSL Seniors egen mini-pride online!

Foto: Lysa Öster

Tidpunkten är den 2 augusti mellan kl 13.00 och 15.30. Vi kommer att gästas av Suzann Larsdotter som håller sin föreläsning Lusten går inte i pension, en favorit i repris från seniorträffen i Stockholm i december. 

Mötet kommer att ske via videolänk. Efter föreläsningen samtalar vi och den som vill ordnar med fika eller tilltugg åt sig själv. 

Teman för samtalet är:

  • Hur ser samhället på åldrande och sexualitet?
  • Hur har hbtqi-kampen förändrats sedan begynnelsen?
  • Vilken plats har seniorer i dagens hbtqi-rörelse?
Teknik

För att delta i videomötet behöver du en mailadress och en dator, surfplatta eller smartphone och en . Om du deltar via dator behöver du en relativt nyligen uppdaterad webbläsare. För att delta via smartphone eller surfplatta behöver du ladda ner appen Google Meet. Det går även bra att delta via telefonsamtal. Ytterligare instruktioner kommer att skickas med i mailet med länken till videomötet. 

Här hittar du länken till anmälan:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd0Qm9qaARCFx2R3T2sxNBW0-1s1eWAFZp0hqH48sAX0e36fA/viewform

Sista tid för anmälan är fredagen den 31 juli kl 12.00. Efter det kommer en inbjudan till videomötet att skickas till den mailadress som du uppger när du anmäler dig. 

För frågor maila senior@rfsl.se eller ring 0722058319