Samtalsträffar om åldrande och omsorg

ÄldrefrågorRFSL

Funderar du på hur det blir den dag du kan behöva hemtjänst?
Bor du eller din partner på äldreboende?
Spelar det någon roll att du är hbtqi-person?

RFSL bjuder in till digitala samtalsträffar om åldrande och omsorg.

Vid tre tillfällen ses vi och pratar utifrån olika teman. En samtalsledare leder samtalen och du som deltar kan dela med dig av funderingar, oro, önskningar och utopier.

15/10 kl. 14.00-15.30 Är mitt hem min plats? 

Att bli äldre och behöva mer omsorg innebär förändringar. Det kan vara att flytta till ett äldreboende, att få hemtjänst, eller att personal ska hjälpa till med det en tidigare klarat själv. I det här samtalet pratar vi om hem, omsorg, integritet och självbestämmande.

29/10 kl. 14.00-15.30 Vad gör jag när jag står bredvid? 

Oavsett om vi själva har eller har haft äldreomsorg är det vanligt att ha varit nära någon som behövt det. Under det här samtalet pratar vi om hur det är att vara anhörig till någon som behöver omsorg, och vad det kan innebära att stå bredvid.

3/12 kl. 12.00-13.30 Först döden och sen?  

(Obs. ändrat datum!)

Att åldras innebär att personer som vi varit nära går bort och lämnar oss. Samtidigt undviker många att prata om döden. I det här samtalet närmar vi oss funderingar kring död och sorg. Men också hur det är att fortsätta leva efter en älskad vän, familjemedlem eller partners bortgång. 

Praktisk information

Träffarna sker digitalt och är gratis men du behöver ha tillgång till en dator och internet. Anmäl dig genom att maila till senior@rfsl.se eller ringa 072–2058319. Ange vilken eller vilka träffar du vill delta i så återkommer vi med information om hur du deltar digitalt.