Bokcirkel – Vajlett och Rut

ÄldrefrågorRFSL

Välkommen att delta i höstens bokcirkel där vi läser romanen Vajlett och Rut av Karin Alfredsson. Cirkelledare är Karin Råghall. Bokcirkeln är uppdelad på tre tillfällen med en veckas mellanrum med start den 27 oktober. Vi bjuder på boken!

Bokcirkeln är en del av RFSL:s seniorprojekt och riktar sig till dig som är hbtqi-person (homosexuell, bisexuell, transperson, queer eller intersex) och över 60 år.


Upplägg för bokcirkeln

Bokcirkeln är uppdelad på tre tillfällen med en veckas mellanrum. Vid det första tillfället kommer vi att gå igenom tekniken och eventuella frågor. Datum och tidpunkt för träffarna är:

Tillfälle 1: Tisdag 27 oktober kl 18.00-19.00 (Introduktion och teknikgenomgång)

Tillfälle 2: Tisdag 3 november kl 18.00-19.00 (Samtal om bokens första del)

Tillfälle 3: Tisdag 10 november 18.00-19.00 (Samtal om bokens andra del)

Mellan varje tillfälle förväntas deltagarna läsa ett visst antal sidor som meddelas av cirkelledaren vid det första tillfället. Under träffen sker sedan ett samtal mellan deltagarna som leds av cirkelledaren om den delen av boken som har lästs inför det aktuella tillfället. Boken är på svenska och är totalt 290 sidor. Boken i pocketformat kommer att skickas till dig till den postadress som du uppger i anmälningsformuläret. Det är en vecka mellan träffarna så du har totalt två veckor på dig att läsa hela boken. 

Alla träffar sker på nätet genom videomöte. Instruktioner för hur du går tillväga för att delta kommer att skickas till dig när vi har fått in din anmälan. Max antal deltagare är åtta personer.

Du anmäler dig genom att fylla i formuläret som finns länkat här

Kort om cirkelledaren

Karin Råghall jobbar som bibliotekarie i Dorotea och har hållit i en bokcirkel med samma bok i Sveriges Radio P4 Västerbotten. Hen älskar att prata om böcker med andra och har ett särskilt intresse för hbtq-litteratur.

Kort om boken

Vajlett och Rut 2018 (och uppföljaren Roger och Rebecka 2020) beskriver livet i en liten by i Västerbottens inland 1949-1951, en by där pingstförsamlingen styr och kärlek mellan två kvinnor måste hållas absolut hemlig.

“Rut är den enda kvinnan i byn som är kortklippt, kanske för att hon inte är rädd för Guds straff.”

“Ingen mer än Vajlett och Rut har en aning om känslorna som växer så starkt mellan dem, Gud förbjude…”

För frågor maila senior@rfsl.se eller ring 0722058319