Din amningserfarenhet <3 RFSL

Vi inom projektet Regnbågsfamiljer i väntan på RFSL vill gärna komma i kontakt med dig, för att samla erfarenheter som finns i Sverige av amning som skulle kunna beskrivas som normbrytande. Det finns många olika och starka normer kring amning, och vissa av dem blir särskilt begränsande för personer med hbtqi-identitet.

Illustration: Bitte Andersson för RFSL

Vi söker dig som…

  • har erfarenhet av att ha (eller velat) amma ett barn du inte själv burit och fött 
  • har samammat tillsammans med den förälder som fött barnet 
  • är transperson eller har transbakgrund som har ammat (eller velat) amma 
  • är hbtqi-person och som tänker att detta passar in på dig och som vill berätta om din amningserfarenhet för oss.

Skriv några rader, eller prata med oss

Vi vill gärna höra din berättelse, muntligt eller skriftligt. Vi vill även fånga in vilket stöd du kunde få (eller inte få) från vården kring detta. Det spelar ingen roll för oss hur själva amningen fungerade eller kändes, om det var lätt eller svårt, om det var något du genomförde eller bara funderade på. Vi vill höra hur det var för dig. Skriv några rader till oss! Om du hellre pratar än skriver, kan vi gärna ringa upp dig på telefon eller via zoom, ett enkelt videomötesverktyg där vi kan se och prata med varandra. Skriv till oss på regnbagsfamiljer(snabel-a)rfsl.se för att boka en tid att prata.

Vill öka kunskapen

Vi vill sammanställa de här erfarenheterna för att hjälpa andra hbtqi-personer som vill amma. Vi tänker att det kommer att öka kunskapen om vad som fungerar bra och vad som är viktigt att tänka på. Då ökar också möjligheterna för vården att ge stöd till hbtqi-personer som önskar amma. 

Du väljer själv hur mycket du vill dela, och kan avbryta eller ta tillbaka din berättelse om det inte känns bra efteråt. Du kan skriva in anonymt om du vill, och när vi sammanställer erfarenheterna ser vi till att ingen behöver veta att de kommer från dig.

Vi samlar in de här erfarenheterna under resten av 2020. 

Varmt välkommen att ta kontakt med barnmorska på RFSL!