Q-Studion – En podd av RFSL

Välkommen att lyssna på Q-Studion, en podcast som sätter det queera och antirasistiska ögat på kultur, samhälle, historia och vardag. Med Q-Studion vill RFSL lyfta perspektiv som saknas i mediebruset.

Ny säsong ute nu!

Q-Studions säsong 2, utgår från frågor, problem och perspektiv som lyfts av hbtqi-personer själva. De teman som kommer avhandlas rör allt från tvåkönsnormen, drag-kultur, att vara hbtqi-senior till att kunna förstå och hantera den normalisering av fascism och rasism som sker i Sverige och i världen idag. Säsongen bjuder även på reportage som sträcker sig från Rio de Janeiro till Göteborg. Programledare är journalisten Mireya Echeverría Quezada och aktivisten Samuel Girma

Q-Studion säsong 2, från 2020, kommer med start den 6:e maj att släppa ett avsnitt varje onsdag i åtta veckor med varierande teman, två avsnitt kommer också att släppas på engelska. Lyssna på Q-Studion på libsyn, i din närmsta podcastapp eller via rfsl.se.

Du har väl inte missat säsong 1

Q-Studions första säsong från 2019 består av tio avsnitt och tar upp om allt från tro och religiositet, humor, ekonomi, raggning, komma ut-processer, suicid, kolonialism och språk. Programledare och producent är Mireya Echeverria Quezada. 

Du kan också använda Q-Studions första säsong som en studiecirkel med text och queera life hacks av skribenten Judith Kiros.

Q-Studions säsong 1 producerades inom projektet “Hbtqi-personers erfarenheter av rasism”. Q-Studions säsong 2 produceras inom projektet “Projekt Q – Överlevnadsstrategier och verktyg för att hantera rasism i vardagen”. Båda projekt med stöd av MUCF – Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. RFSL är ensamt ansvariga för innehållet.

Kontakt:

Kristina Ullgren, Projektledare

kristina.ullgren@rfsl.se

MUCF-logga - Med stöd av MUCF - Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor