Seminarier om föräldraskap våren 2022

Inom projektet Regnbågsfamiljer i väntan hålls en rad digitala seminarier och samtalsträffar på temat hbtqi och föräldraskap. Här hittar du kommande seminarier under våren 2022.

8/2 samt 5/4  – Icke-genetisk eller icke-bärande förälder 

Samtalskväll online med fokus på erfarenhetsutbyte. Kvällen vänder sig till dig som är hbtqi och icke-genetisk och/eller icke-bärande förälder (eller blivande förälder).

Anmäl dig här

17/3 samt 19/4 – Svar på tal 

Tycker du ibland att det är svårt att veta hur du ska svara på frågor och påståenden om din familj eller dina barn? Som vuxen och barn i familjer som bryter mot heteronormen kan det ibland kännas hopplöst och svårt att bemöta omvärlden. Tillsammans diskuterar vi potentiella svar på tal. 

Anmäl dig här

15/2 samt 12/4 kl 18.00-20.00 – Amning och matning

Föreläsning riktad till hbtqi-personer om amning och matning av det nyfödda barnet. Barnmorska Therese Sandin berättar bland annat lite om delad matning, samamning, igångsatt amning och flaskmatning. 

Anmäl dig här

3/5 Samtalskväll om flerföräldraskap

En familj med ett gaypar och en bisexuell kvinna berättar om sina erfarenheter av att skaffa barn som fler än två föräldrar. Vi pratar om att vara genetisk/icke-genetisk förälder och om att hitta sig själv i sin föräldraroll. 

Anmäl dig här