RFSL Kontakta oss Kontakta oss EN
RFSL

RFSL debatterar

RFSL skriver regelbundet debattartiklar, ensamma eller tillsammans med samarbetspartners, för olika typer av media. Här hittar du de senast publicerade artiklarna.

Skräckscenarier långt från verkligheten

Det finns exempel från andra länder i Norden och i resten av världen där nya lagar om könstillhörighet har införts och som funkar bra. Det skriver Trifa Shakely, RFSL, och Jêran Rostam, RFSL ungdom, i en slutreplik i SvD Debatt.

 

5 krav för att ge hbtqi-personer trygghet

Pride firas nu i Stockholm och under året på olika håll i landet. Friheten att leva som vi är såväl på gator och torg som digitalt manifestas. Samtidigt visar RFSL i en ny dokumentärfilm och en rapport att människor engagerar sig för mänskliga rättigheter i RFSL:s 36 olika lokalavdelningar drabbas av ett organiserat hat.

Säkra hbtq-personers rätt till asyl

Migrationsmyndigheterna agerar inte rättssäkert mot hbtq-personer. Deras berättelser ifrågasätts och hotbilden mot dem tas inte på allvar. Nu måste riksdagen säkerställa hbtq-personers rätt till asyl.

REGERINGEN OLYCKLIGT TYST OM TONIO BORG

Öppna Moderater – Moderaternas hbt-förbund, skriver på qx.se att den utsedde nye EU-kommissionären Tonio Borg i realiteten kommer att ha ”få möjligheter att i praktisk politik montera ner kvinnors rättigheter, eller hbt-personers rättigheter”.