RFSL Kontakta oss Kontakta oss EN
RFSL

RFSL debatterar

RFSL skriver regelbundet debattartiklar, ensamma eller tillsammans med samarbetspartners, för olika typer av media. Här hittar du de senast publicerade artiklarna.

Rätten att välja kön - fråga om liv eller död

RFSL har drivit flera domstolsärenden mot Socialstyrelsens Rättsliga råd där personer nekats att få ett nytt, korrekt juridiskt kön. Nu företräder vi återigen en person som fått avslag på ansökan att få registrerat att hon är kvinna i folkbokföringen. Detta trots vallöften om förändringar och att det funnits ett färdigt förslag till lagstiftning på regeringens…

Ändra grundlagen - säkra hbtq-personers rättigheter

Deltagande i Pride är okontroversiellt för de flesta i Sverige, men vi vill påminna om att deltagande förpliktigar. Vi behöver mer än poserande från våra folkvalda, vi behöver politiska reformer, bland dem en översyn av det svenska grundlags­skyddet. 2 augusti 2017 Efter decennier av stärkta hbtq-rättigheter ser vi oroande tecken på att utvecklingen inte bara…

Säkra hbtq-personers rätt till asyl

Migrationsmyndigheterna agerar inte rättssäkert mot hbtq-personer. Deras berättelser ifrågasätts och hotbilden mot dem tas inte på allvar. Nu måste riksdagen säkerställa hbtq-personers rätt till asyl.

REGERINGEN OLYCKLIGT TYST OM TONIO BORG

Öppna Moderater – Moderaternas hbt-förbund, skriver på qx.se att den utsedde nye EU-kommissionären Tonio Borg i realiteten kommer att ha ”få möjligheter att i praktisk politik montera ner kvinnors rättigheter, eller hbt-personers rättigheter”.