RFSL Kontakta oss Kontakta oss EN
RFSL

RFSL debatterar

RFSL skriver regelbundet debattartiklar, ensamma eller tillsammans med samarbetspartners, för olika typer av media. Här hittar du de senast publicerade artiklarna.

Ska vi vänta tio år till på en jämlik föräldrabalk?

Den nuvarande föräldrabalken är från 1950 och speglar inte mångfalden av dagens familjebildningar. Onödigt långa och omständliga processer tvingar föräldrar att adoptera sina egna barn. 10 mars 2017 En statlig utredning kom redan för tio år sedan med förslag för att komma till rätta med problem som drabbar regnbågsfamiljer. RFSL väntar fortfarande på att regeringen ska…

Franco är säker – han blir dödad i Nigeria

”Magnus, du måste hjälpa mig. Det gäller mitt liv. De kommer att döda mig. Jag kommer att dö om jag måste åka tillbaks till Nigeria.” Orden är Francos, en 18 år ung homosexuell man från Nigeria som precis fått avslag på sin asylansökan från Migrationsdomstolen. Han sitter gråtandes och skakandes på mitt kontor och har svårt…

Säkra hbtq-personers rätt till asyl

Migrationsmyndigheterna agerar inte rättssäkert mot hbtq-personer. Deras berättelser ifrågasätts och hotbilden mot dem tas inte på allvar. Nu måste riksdagen säkerställa hbtq-personers rätt till asyl.

REGERINGEN OLYCKLIGT TYST OM TONIO BORG

Öppna Moderater – Moderaternas hbt-förbund, skriver på qx.se att den utsedde nye EU-kommissionären Tonio Borg i realiteten kommer att ha ”få möjligheter att i praktisk politik montera ner kvinnors rättigheter, eller hbt-personers rättigheter”.