RFSL Kontakta oss Kontakta oss EN
RFSL

RFSL debatterar

RFSL skriver regelbundet debattartiklar, ensamma eller tillsammans med samarbetspartners, för olika typer av media. Här hittar du de senast publicerade artiklarna.

Hivstrategin måste matchas med resurser

Det är bra att regeringen nu presenterat en ny hivstrategi. Men ska strategin bli framgångsrik krävs ny lagstiftning, statliga resurser till det hivpreventiva arbetet samt ett bra samarbete mellan offentlig sektor och frivilligorganisationerna. 8 december 2017 På Världsaidsdagen den 1 december presenterade regeringen sin nya strategi mot hiv/aids. Den gamla strategin gick ut redan år…

Er tystnad är ett svek mot transpersoner

Regeringen vill modernisera könstillhörighetslagen, för att ge den enskilde större rätt att definiera sig själv.” Så sa regeringen så sent som den 5 augusti 2017. Med enkel huvudräkning baserad på kunskap om de formella processerna för lagförändringar så ser vi att den ändå valt att inte agera. 20 november 2017 Regeringen hävdar att den vill förbättra…

Säkra hbtq-personers rätt till asyl

Migrationsmyndigheterna agerar inte rättssäkert mot hbtq-personer. Deras berättelser ifrågasätts och hotbilden mot dem tas inte på allvar. Nu måste riksdagen säkerställa hbtq-personers rätt till asyl.

REGERINGEN OLYCKLIGT TYST OM TONIO BORG

Öppna Moderater – Moderaternas hbt-förbund, skriver på qx.se att den utsedde nye EU-kommissionären Tonio Borg i realiteten kommer att ha ”få möjligheter att i praktisk politik montera ner kvinnors rättigheter, eller hbt-personers rättigheter”.