21 december – RFSL får ny verksamhetschef

RFSL

Efter hård konkurrens är det nu klart att Alexander Clemenson tillträder som ny verksamhetschef på RFSL i början av 2017.

Under en dynamisk tid med Pär Wiktorsson Harrby som verksamhetschef har förbundskansliet i Stockholm växt kraftfullt och Pär lämnar ett stabilt kansli efter sig

– Det har varit fantastiska år med Pär och han har lagt en mycket bra grund inför framtiden. Alexander vill bidra med ytterligare struktur och kommer att utveckla verksamheten tillsammans med enhetschefer och förbundsstyrelse. Stabilitet, flexibilitet och lyhördhet behövs för att fortsätta bygga ett starkt RFSL, säger Frida Sandegård förbundsordförande.

Närmast kommer Alexander från KFUM, som tillförordnad generalsekreterare. Därifrån tar han med sig erfarenheten av att arbeta i en medlemsorganisation med lokalkontor på flera håll i landet. Alexander har också en bakgrund inom kommunikation, vilket är värdefullt då vi alltid kan bli bättre på att berätta om vad vi gör. Alexander har i sin yrkesroll verkat för att stärka och synliggöra hbtq-frågor och han har en god inre kompass med känsla för värdebaserat ledarskap. I de förändringsprocesser han har medverkat i har han sett till helheten för att skapa en god arbetsmiljö samtidigt som han har bidragit till ökad synlighet för organisationers kärnvärden.

– Det är mycket välkommet med en person som är van att arbeta i förändringsprocesser och som bidrar med noggrannhet, värme och tydlighet. Mänskliga rättigheter för hbtq-personer kan vi tyvärr inte ta för givet och vi måste vara starka och grundade i vårt arbete, säger Frida Sandegård, förbundsordförande. Vi arbetar ständigt med förändring och utveckling och då är det mycket välkommet med en lyhörd strateg som har vana av att bidra med stabilitet och flexibilitet.

– Jag är väldigt tacksam för det stora förtroendet och taggad inför uppdraget. Det ska både bli kul och spännande att leda ett kansli som skapar utveckling och bättre möjligheter för hbtq-personer varje dag. Jag känner mig trygg med att ta över då RFSL är fyllt med kompetens och drivna personer, både på förbundskansliet och runtom i landet. Vi har mycket spännande och viktigt framför oss! säger Alexander Clemenson.