31 maj – C More första mediebolaget att hbtq-certifieras

RFSL har sedan 2008 hbtq-certifierat företag, organisationer och offentlig verksamhet för att förbättra bemötandet och situationen för hbtq-personer. I maj påbörjades arbetet med att hbtq-certifiera sportavdelningen på C More.

-Alla verksamheter mår bra av att bli mer inkluderande, att tänka normkritisk förändrar och förbättrar samhället för alla,säger Gustaf Hedman, utbildningschef på RFSL.

Inom sport- och idrottsvärlden råder det ofta en stereotyp miljö som påverkar vem och vilka som deltar och hur öppen det går att vara med sin identitet.

– Vi är stolta över att vara en central del av idrotts-Sverige, både ekonomiskt och genom att öka intresset. Men med vår centrala position och stora inflytande följer också ett ansvar att förstå hur vi påverkar omgivningen. Ökad kunskap kommer göra oss till en ännu bättre streamingtjänst och arbetsplats, säger Johan Cederqvist, programchef på C More.

En hbtq-certifering innebär att verksamheten får ett normkritiskt tänkande och skapar förutsättningar för ett öppet och inkluderande bemötande ur ett hbtq-perspektiv. Certifieringen innebär ett långsiktigt strukturerat och strategiskt arbete för hela verksamheten.

– Vi är väldigt glada att frågorna uppmärksammas, att en av svensk idrotts största aktörer väljer att hbtq-certifieras ger en positiv signal om att världen är på väg åt rätt håll säger RFSL.