11 maj – RFSL samlas i Södertälje för att sikta mot framtiden

Pressmeddelanden arkiv 2018RFSLFoto: Andreas Paulsson

Den 19–21 maj håller RFSL förtroenderåd. Föreningens 37 avdelningar samlas för att tillsammans diskutera hur RFSL ska utvecklas och planera framtida arbete för hbtq-personers rättigheter lokalt, nationellt och internationellt.

I år hålls Förtroenderådet i Södertälje, som just har startat sin egen RFSL-avdelning. Arrangemanget sker i samarbete mellan RFSL Södertälje och Södertälje kommun.

– RFSL Södertälje är en liten och nystartad avdelning, och för oss är det både roligt och lärorikt att få tillfälle att nätverka och lära oss mer av andra RFSL-aktiva runt om i landet. Det blir ett roligt sätt för styrelsen att få upp ögonen för nya mål och möjligheter, säger Isolde Snellman nyvald ordförande för RFSL Södertälje

På fredagen inleds förtroenderådet med att Södertälje kommun håller ett lunchseminarium där allmänhet, kommunanställda och politiker är inbjudna att delta i ett samtal kring mångfald och varför det är så viktigt att hbtq- certifiera kommunal verksamhet. RFSL:s verksamhetschef Alexander Clemenson finns på plats och berättar om RFSL:s prioriterade områden.

Under lördagen arrangerar RFSL Södertälje en prideparad genom Södertälje stad och alla som vill delta är välkomna och Kommunalrådet Boel Godner invigningstalar.

Paraden börjar 13:00 och utgår från Stora torget och avslutas vid stadshuset.

Förtroenderådet samlas ojämna år och är ett komplement till den beslutsfattande kongressen, som hålls jämna år. Förtroenderådet kan inte ta några politiska beslut men är en viktig del i RFSL:s politiska arbete.

– RFSL är mitt inne i ett spännande utvecklingsarbete. När vi nu samlar hela organisationen är vi ett år in i det arbetet och det finns många viktiga samtal att föra. Jag ser fram emot att under helgen få diskutera hur en kan engagera sig för hbtq-frågor på olika nivåer, hur vi ska utforma vårt principprogram, hur vi kan stärka vårt antirasistiska arbete och mycket mer, säger vice förbundsordförande Magnus Kolsjö.