Kongresshjältar

Privat: RFSL:s kongress 2016RFSLFoto: Anna Fock

Val och politik i all ära, inga viktiga beslut hade kunnat fattas utan våra kongresshjältar. Möt de som gör kongressen möjlig.

Fredrik Nilsson

Fredrik Nilsson, arrangerar kongressen

Arrangerar hela kongressen.

– Jag är väldigt trött. Det är inte helt enkelt att arrangera en kongress så en får se till att äta lite sötsaker emellanåt. Det är en fantastisk energi här och det är så häftigt att det är alla deltagare här som gör kongressen, det är alla de som ser till att det händer.

Kajsa Robin

Kajsa Robin

Doer.

Kajsa Robin, är på kongressen för att informera om RFSL:s projekt En blommande priderörelse men har istället blivit kongressens doer. Bland annat har hon fixat fram två nya mobiltelefoner, lånat ut sitt hotellrum till RFSL Rådgivningens HIV-testning, skaffat fram godis till presidiet och ryckt in i incheckningsdisken.

– Jag är riktigt nöjd med allt jag fixat under kongressen. Det gäller att vara prestigelös, vara en doer och kunna rycka tag i saker när de dyker upp.

Maher Ahmad

Maher Ahmad

Översätter kongressen till engelska och medlem i RFSL Malmö.

– Det är grymt bra att kongressen översätts till engelska. Vi har blivit bättre på att marknadsföra oss, idag är nästan alla våra headsets utlånade. Det är lite svårt att hänga med för presidiet pratar så snabbt. Men idag har de lovat att lugna ner sig lite och hittills verkar de hålla löftet.

– Till nästa kongress kan min engelska bli bättre! (skratt) Jag tycker att allt är bra organiserat och att sammanhanget är peppigt. Men jag skulle vilja att RFSL Malmö förbättrar sin representation och att det blir mer mångfald i förbundsstyrelsen.

Sara Privelius

Sara Privelius

Sköter presidiet.

– För mig som i vanliga fall jobbar på kansliet i Stockholm är det helt fantastiskt att träffa ombud och medlemmar från hela landet. Det är det här RFSL handlar om och det är otroligt spännande att följa hela den processen. Det är lite stressigt uppe på presidiet ibland, men när något krånglar tar jag ett djupt andetag och tänker att ”vi gör det här tillsammans” och så vet jag att det ordnar sig.

Lars Jonsson

Lars Jonsson

Kongressekreterare, deltar i sin 18:e RFSL-kongress

– Min första RFSL-kongress var 1990 i Linköping. Inklusive denna kongress har jag varit med på 18 stycken, från Luleå i norr till just Malmö i söder, och kongressekreterare har jag varit 12 gånger. (Fram till 2007 hade RFSL kongress varje år.)