Stina Nilss hälsar välkommen

RFSL:s kongress 2019RFSLFoto: Jasminé Mehho

Delegaterna har börjat anlända till Borås för RFSL:s kongress 2019. Ordförande i RFSL Sjuhärad, Stina Nilss, tar emot till det som blir den första egna kongressen.

– Jag vill verkligen hälsa alla välkomna till Borås! Det är extra roligt att det är exakt 45 år sedan det var kongress i Borås senast.

Stina Nilss ser mest fram mot alla diskussioner och att träffa aktivisterna som kommer hit från hela Sverige.

– Det ska också bli roligt att visa upp var RFSL Sjuhärad gör med utställning och guidade visningar. Vi arbetar i åtta kommuner jag själv arbetar framförallt med Newcomersverksamheten. Men vi är också involverade i fem Pridefestivaler och har ganska mycket tematiska träffar för unga, transpersoner, anhöriga, Newcomers med flera.

Vilken fråga är viktigast för RFSL att diskutera i helgen?

– Det finns många, jag tänker väldigt ofta och mycket på avdelningarnas relation till förbundet och det har med urban norm och geografiska förutsättningar att göra. RFSL:s avdelningar består av ungefär 10 medlemmar till 2000, det är intressant.

Vad vill du särskilt lyfta i programmet?

– Imorgon bitti ska vi gå på en queer stadsvandring, det är en kort promenad men berättelsen kommer att ta oss över en stor geografi och över lång tid. Det ska bli väldigt roligt. Festen imorgon känns också väldigt kul att få bjuda in till. Annars ser jag fram mot workshops och diskussioner.