Värderingsdriven ekonomichef till RFSL

Jobba hos ossRFSL

RFSL:s uppdrag är viktigare än någonsin. Så vill du vara med och bygga vidare på en stolt historia av kamp för hbtqi-personers mänskliga rättigheter och bidra till ett mer jämlikt och öppet samhälle?

RFSL arbetar modernt och erbjuder hybridkontor med möjlighet att påverka ditt val av fysisk arbetsplats. Varmt välkommen med din ansökan.

Om tjänsten

Som ekonomichef har du en nyckelfunktion i organisationen och rapporterar till verksamhetschefen samt ingår i RFSL:s ledningsgrupp. Du ansvarar tillsammans med dina tre medarbetare för att säkerställa en välfungerande och strukturerad ekonomifunktion för föreningen RFSL och vårt helägda utbildningsbolag samt insamlingsstiftelse med 90-konto. Vill du anta det spännande uppdraget att driva och vidareutveckla RFSL:s ekonomienhet?

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Som ekonomichef har du det övergripande ansvaret för organisationens ekonomienhet. Enheten består av tre personer som du som chef förväntas leda och stötta i det dagliga arbetet. Tjänsten är såväl strategisk som till stora delar operativ då du arbetar tätt tillsammans med teamet med att lösa enhetens uppgifter.

Vidare är du det självklara interna bollplanket i frågor om ekonomi, finansiering, projekthantering, ekonomisk riskhantering och antikorruption. Du agerar kontaktperson gentemot revisorer, banker och andra externa parter. Som ekonomichef är du föredragande för styrelsen i frågor som rör organisationens ekonomiska läge och du ansvarar för att ta fram väl grundade beslutsunderlag till styrelsen.

Vid sidan om det dagliga och löpande arbetet bedriver du utveckling av ekonomifunktionen och är initiativtagande i att effektivisera våra interna processer.

Vem är du?

Du är en fena på redovisning, har ekonomiutbildning eller likvärdiga kunskaper förvärvade genom praktiskt arbete. Vi söker dig som är trygg och stabil i en ledande position med bred erfarenhet från liknande tjänst. Då det är en mindre ekonomienhet är det av yttersta vikt att du är en flexibel och prestigelös person som även är inställd på operativt löpande arbete inom t ex redovisning.

Vi ser gärna att du har haft formellt personalansvar tidigare, och om du har erfarenhet från föreningsliv och arbete i den ideella sektorn är det ett plus. Vi ser framför oss att du har ett intresse för hbtqi-frågor och kommunicerar väl på svenska och engelska i både tal och skrift. Meriterande är även om du kan fler språk utöver svenska och engelska, samt även om du arbetat med biståndsmedel.

Du samverkar med lätthet med alla i organisationen och bidrar till en positiv stämning på arbetsplatsen. Du är bra på att bygga team och vet hur du entusiasmerar dina medarbetare. Vidare har du integritet, ordningssinne och en god förmåga att förklara siffror för andra på ett pedagogiskt sätt. Stor vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet.

RFSL eftersträvar att vara en arbetsplats med medarbetare med olika perspektiv och erfarenheter, varför vi välkomnar en bredd av sökanden.

Om verksamheten

RFSL, Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheter, är en ideell organisation som grundades 1950. RFSL:s målsättning är ett öppet och jämlikt samhälle med samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter för hbtqi-personer som för alla andra i samhället.

RFSL arbetar lokalt, nationellt och internationellt, med 35 självständiga avdelningar runt om i Sverige och över 40 partnerorganisationer i internationella program som finns bland annat i Östra Europa, Södra Afrika och Södra Asien. Föreningen har en omfattande projektverksamhet med olika typer av offentliga bidrag och äger dessutom ett utbildningsbolag och driver en insamlingsstiftelse med 90-konto.

RFSL bedriver bland annat en stödmottagning för våldsutsatta, en utbildnings- och certifieringsverksamhet, mötesplats för asylsökande, hivprevention och hälsa, familjeprojekt, seniorprojekt och ett aktivt påverkansarbete för hbtqi-personers rättigheter.

Ansökan

Anställningsomfattning: Heltid

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Tjänstgöringsort: Stockholm (flexibelt)

Läs mer om hur du ansöker här.