RFSL söker vikarie till hivprevention

Jobba hos ossRFSL

RFSL är Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter. Inom RFSL finns en lång erfarenhet av att arbeta förebyggande med hiv och andra sexuellt överförbara infektioner bland homo- och bisexuella män samt andra män som har sex med män. Vi söker nu en programmedarbetare till hivprogrammet för ett korttidsvikariat från och med 19 augusti 2019 till och med 31 december 2019. Tidigare tillträde möjligt efter överenskommelse.

RFSL arbetar med bland annat frågor som rör hiv och sexualitet och har sedan 1982 arbetat med en sexualpositiv hivprevention. Den riktar sig till de grupper som är mest påverkade av hiv och sexuellt överförbara infektioner, vilket är män som har sex med män, transpersoner samt nyanlända hbtq-personer. RFSL:s generella hälsoarbete riktar sig till hela hbtq-gruppen. Tillsammans är vi över 50 anställda på RFSL:s förbundskansli som är verksamma inom olika områden. Vi söker nu en flexibel person till enheten för hälsa och hivprevention som kan arbeta självständigt och ta stort ägandeskap till en tjänst som program-medarbetare inom hivprogrammet.

Om tjänsten

Tjänsten innebär ett vikariat som medarbetare i teamet som jobbar med RFSL:s hivprogram på förbundskansliet i Stockholm. Tjänstens innehåll är varierande med fokus på att metodutveckla, kvalitetssäkra och aktivt arbeta med olika former av gruppinterventioner och kommunikation gentemot målgruppen för RFSL:s hivpreventiva arbete.

För att söka tjänsten ska du:

 • Ha kännedom om hbtq-frågor, hbtq-personers livsvillkor i allmänhet och män som har sex med män i synnerhet.
 • Ha kunskap om hiv/STI-prevention.
 • Kunna arbeta på svenska och engelska.
 • Ha erfarenhet av och vara bekväm med att arbeta med
  föreläsningar/utbildningar/workshops
 • Kunna arbeta självständigt och under eget ansvar.
 • Ha förmåga att samarbeta, kommunicera och skapa engagemang.
 • Vara tydlig och pedagogisk i din kommunikation.

Det är meriterande om du har kunskap och/eller erfarenhet av:

 • Layout och grafisk formgivning.
 • Arbete med copy och kommunikation.
 • Antirasistiskt arbete.
 • Ideellt arbete och organisering.
 • Uppsökande arbete inom hiv/STI-prevention

Vi erbjuder

RFSL erbjuder dig ett stimulerande jobb i en spännande miljö. Du kommer att ha enviktig position i RFSL:s hivpreventiva verksamhet där du har möjlighet att påverka vårt fortsatta arbete för hbtq-personer rättigheter. Du jobbar i en öppen organisation som präglas av en gemensam värdegrund.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 10 juni 2019. Märk din ansökan genom att skriva Programmedarbetare i ämnesraden. Skicka personligt brev (max en sida) och CV till jobb@rfsl.se.

Tjänsten

Tjänsten är ett korttidsvikariat på heltid, från 2019-08-19 till 2019-12-31. Tidigare start på vikariat är möjligt efter överenskommelse. Arbetstiden är 40 timmar per vecka, oreglerad arbetstid.

Tjänsten är placerad på enheten för hälsa och hivprevention på RFSL:s huvudkontor i Stockholm.

Frågor besvaras gärna av Mikael Jonsson: mikael.jonsson@rfsl.se
Facklig representant är Kristina Ullgren:
kristina.ullgren@rfsl.se, 08-501 62 912.