RFSL söker kommunikatör med internationellt fokus

Jobba hos ossRFSL

Är du en vass kommunikatör med ett stort intresse för mänskliga rättigheter? Vill du arbeta med att stärka RFSL:s internationella arbete för hbtqi-personer världen över? Välkommen med din ansökan!

Om rollen

RFSL:s målsättning är att samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter ska gälla för hbtqi-personer som för alla andra i samhället. I den internationella verksamheten samarbetar vi med hbtqi-organisationer globalt, främst i Östeuropa, Afrika och Sydostasien. 

Vi har ett välutvecklat påverkansarbete inom FN, där vi arbetar för att inkludera hbtqi-frågorna i flera forum kopplade till mänskliga rättigheter och i uppföljningen av de globala målen under Agenda 2030. Vi bedriver utbildningsprogram och utbyten för hbtqi-aktivister globalt inom till exempel projektledning, ledarskap och påverkansarbete.  

I rollen som Kommunikatör kommer du ha ett övergripande ansvar för kommunikationen kring internationella hbtqi-frågor och därigenom bidra till att stärka resultaten av vårt internationella arbete. I denna roll blir du en del av kommunikationsteamet under ledning av vår kommunikationschef. 

Dina arbetsuppgifter kommer mer specifikt att handla om att:

 • Öka synligheten för hbtqi-personers inkludering i arbetet med de Globala målen
 • I våra olika kanaler kommunicera hur vårt internationella arbete bidrar till hbtqi-personers rättigheter i olika delar av världen med betoning på Östeuropa, Asien och Afrika
 • Genom kommunikation mot specifika målgrupper öka kunskapen om hbtqi-personers situation och levnadsförhållanden globalt och hur det påverkar en rättvis och hållbar global utveckling
 • Planera och producera innehåll utifrån material som genereras i våra internationella projekt samt i kontakter med aktivister och målgrupper i andra länder
 • Planera deltagande och synlighet vid större events som handlar om mänskliga rättigheter och de globala målen för hållbar utveckling
 • Omvandla komplicerade skrivningar till lättförståeligt innehåll i sociala medier och andra kanaler samt översätta från engelska till svenska
 • Strategiskt planera publicering av innehåll på rfsl.se och i sociala medier samt sökoptimera och öka räckvidd
 • Planera foto och rörlig bild på ett professionellt sätt med modellreleaser och kvalitetssäkring
 • Översätta från engelska till svenska
 • Skriva debattartiklar i samarbete med vårt internationella team

Om dig

Som person har du lätt för att ta egna initiativ, sätta igång aktiviteter och uppnå resultat. För att trivas i rollen är du en person som gillar att ta eget ansvar för din uppgift och att själv driva dina processer vidare, samtidigt som du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt.

Vi tror att du har några års erfarenhet av kommunikationsarbete, gärna från en internationell organisation. Du har god kunskap om de internationella ramverken för mänskliga rättigheter, de globala målen och internationellt utvecklingssamarbete. 

För att snabbt komma in i arbetsuppgifterna ser vi att du har erfarenhet av SEO, bildredigering, bildinköp, enklare videoproduktion (klipp och film), content för sociala medier och textredigering.

Erfarenhet av att arbeta med hbtqi-frågor i internationella kontexter är meriterande. 

Arbetet kräver en utmärkt förmåga att formulera sig i skrift på såväl svenska som engelska, med ett tilltalande och lättillgängligt språkbruk.

Vi förutsätter att du delar RFSL:s antirasistiska och feministiska värderingar!

Vårt erbjudande

RFSL är en arbetsgivare där vi månar om våra medarbetares välmående och utveckling. Hos oss blir du en del av ett expansivt team där vi värdesätter stor flexibilitet, professionalitet och eget ansvar i en ideell organisation som dagligen gör skillnad för hbtqi-personer i Sverige och internationellt. 

En karriär hos oss innebär bland annat:

 • Ett stimulerande jobb i en spännande miljö
 • Tjänstepension, föräldralön och många andra kollektivavtalade förmåner
 • Möjlighet att påverka dina arbetsuppgifter och hur RFSL jobbar internt som externt
 • Möjlighet att stärka mänskliga rättigheter och demokratiska värden – ett arbete som blir allt viktigare i ett hårdnande samhällsklimat

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde sker omgående eller enligt överenskommelse.

Tjänsten är placerad på RFSL:s huvudkontor i centrala Stockholm och vi omfattas av Bransch och löneavtalet Ideella och Idéburna Organisationer mellan Arbetsgivaralliansen och Unionen/Vision/Akademikerförbundet.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan via detta formulär.

Kontakt

Frågor besvaras gärna av:
Kommunikationschef Mathilda Piehl på mathilda.piehl@rfsl.se.

Facklig representant är Jon Gjønnnes:
jon.gjoennes@rfsl.se, 076-160 64 18.