RFSL söker ekonomichef

Jobba hos ossRFSL

Vill du vara med och bygga vidare på en stolt historia av kamp för hbtqi-personers mänskliga rättigheter och bidra till ett mer jämlikt samhälle? RFSL:s uppdrag är viktigare än någonsin.

Som ekonomichef har du en nyckelfunktion i organisationen och rapporterar till verksamhetschefen samt ingår i RFSL:s ledningsgrupp. Du ansvarar tillsammans med dina medarbetare för att säkerställa en välfungerande och strukturerad ekonomifunktion. Vill du anta det spännande uppdraget att vidareutveckla och vässa RFSL:s ekonomi- och administrationsenhet ytterligare?

Dina huvudsakliga arbetsområden

Som ekonomichef har du det övergripande ansvaret för organisationens ekonomi- och administrationsenhet. Enheten består av fyra personer som du som chef förväntas leda och stötta i såväl det långsiktiga som dagliga arbetet. Du jobbar tätt tillsammans med teamet och din roll är till vissa delar operativ. Vidare är du det självklara interna bollplanket och agerar kontaktperson gentemot revisorer, banker och övriga externa parter gällande ekonomifrågor. Som ekonomichef är du föredragande för styrelsen i frågor som rör organisationens ekonomiska läge och du ansvarar för att ta fram väl grundade beslutsunderlag till styrelsen. Vid sidan om det dagliga och löpande arbetet bedriver du utveckling av ekonomi- och administrationsfunktionen och är initiativtagande i att effektivisera våra interna processer. 

Vi erbjuder

På RFSL är vi en bred skara medarbetare som arbetar med ett gemensamt fokus att göra skillnad för hbtqi-personer i Sverige och internationellt. Vår värdegrund är unik! Du kommer till en varm arbetsplats där vi värnar om varandra, det ska vara kul och trevligt att gå till jobbet. Vi uppmuntrar även våra medarbetare göra resor kopplade till våra internationella insatser. Kontoret har förtroendetid och arbetstiden är flexibel vilket innebär ett stort mått av frihet under ansvar. RFSL är anslutna till Arbetsgivaralliansens kollektivavtal och sitter i nyrenoverade lokaler nära Rådmansgatans tunnelbanestation.

Vem är du?

Vi söker dig som är naturlig, trygg och stabil i en ledande position med har bred erfarenhet från liknande arbetsområden. Du är en fena på redovisning, har ekonomiutbildning eller likvärdiga kunskaper förvärvade genom praktiskt arbete. Vi ser framför oss att du har ett intresse för hbtqi-frågor och kommunicerar väl på svenska och engelska i både tal och skrift. Vi ser gärna att du har haft formellt personalansvar tidigare, och om du har erfarenhet från arbete i den ideella sektorn är det ett plus. Det är mycket meriterande om du kan uttrycka dig på flera språk utöver svenska och engelska.

Du samverkar med lätthet med alla i organisationen och bidrar till en positiv stämning på arbetsplatsen. Du är en stabil person som är bra på att bygga team och vet hur du entusiasmerar dina medarbetare. Vidare har du integritet, ordningssinne och en god förmåga att förklara siffror för andra på ett pedagogiskt sätt. Stor vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet.  

Ansökan

RFSL eftersträvar att vara en arbetsplats med medarbetare med olika perspektiv och erfarenheter, varför vi välkomnar en mångfald och bredd av sökanden.

Känns detta som en roll för dig? I så fall ser vi fram emot att du registrerar CV och ett motivationsbrev om varför du ska bli RFSL:s nya Ekonomichef via signerarekrytering.se. Sista ansökningsdag är den 22:a oktober, men vänta inte med att skicka in din ansökan eftersom urval och intervjuer sker löpande. Eventuella frågor besvaras gärna av Signeras konsulter Anna Hultkrantz, 073-834 33 20 eller Josefin Johansson, tel. 070-862 09 90.

Om RFSL

RFSL, Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheter, är en ideell organisation som grundades 1950. RFSL:s målsättning är ett öppet och jämlikt samhälle med samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter för hbtqi-personer som för alla andra i samhället.

RFSL arbetar lokalt, nationellt och internationellt, med 36 avdelningar runt om i Sverige och över 30 partnerorganisationer i internationella program som finns bland annat i Östra Europa, Södra Afrika och Södra Asien. RFSL bedriver bland annat en stödmottagning för våldsutsatta, en utbildnings- och certifieringsverksamhet, stödgrupp och mötesplats för asylsökande, hivprevention och hälsa, familjeprojekt, seniorprojekt och ett aktivt påverkansarbete för hbtqi-personers rättigheter. Läs gärna mer om oss på www.rfsl.se