RFSL söker barnmorska till projektet Regnbågsfamiljer i väntan

Jobba hos ossRFSL

RFSL är Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter. Vi söker nu en barnmorska till projektet Regnbågsfamiljer i väntan.

RFSL bedriver en mängd olika verksamheter och projekt och arbetar bland annat med frågor som rör föräldraskap. Regnbågsfamiljer i väntan är ett treårigt nationellt föräldrastödjande projekt som startade i januari i år och som drivs med finansiering från Arvsfonden. Projektets fokus är hbtq-personers specifika behov under graviditet och tidigt föräldraskap, med syfte att öka förutsättningarna för en mer inkluderande graviditetsvård. Målgruppen för verksamheter inom projektet är hbtq-personer som väntar barn samt vårdpersonal i vårdkedjan kring graviditet och födande, främst barnmorskor. 

Om tjänsten
Tjänsten är en roll som projektmedarbetare i projektet Regnbågsfamiljer i väntan. I projektet jobbar ytterligare en barnmorska samt två projektledare. Du kommer vara anställd på förbundskansliet i Stockholm. Tillsammans på kansliet är vi över 50 anställda som är verksamma inom olika områden. Tjänstens innehåll är varierande med fokus på att metodutveckla, kvalitetssäkra och aktivt arbeta med olika former av föräldrastödjande insatser, utbildning och kommunikation gentemot projektets målgrupp. 

För att söka tjänsten ska du:

 • Dela RFSL:s värderingar och ha god kännedom om hbtq-frågor, hbtq-personers livsvillkor i allmänhet och hbtq-personers föräldraskap i synnerhet.
 • Kunna utveckla, planera och leda föräldraförberedande grupper (både fysiska och digitala träffar). 
 • Kunna leda olika typer av aktiviteter som riktar sig till projektets målgrupp.
 • Kunna utveckla, planera och leda föreläsningar/utbildningar och workshops för barnmorskestudenter och vårdpersonal i vårdkedjan kring graviditet och födande. 
 • Kunna producera kortare och längre texter utifrån ett normmedvetet perspektiv.
 • Kunna ha en rådgivande funktion vid produktion av filmer om graviditet, födande och den första tiden som förälder utifrån ett normmedvetet perspektiv.
 • Vara en samarbetsvillig kontaktperson/rådgivare vid samarbete med externa projektkontakter (t.ex. gentemot projektets målgrupp eller vårdpersonal). Detta kan innefatta att svara på mejl, telefonsamtal och förbereda/följa upp pågående processer.
 • Kunna arbeta obehindrat på svenska.
 • Ha goda kunskaper i Office-paketet (Word, Excel, Powerpoint).

Vem söker vi:

 • En person som kan arbeta självständigt, strukturerat, flexibelt och under eget ansvar.
 • En person som har förmåga att samarbeta, är relationsorienterad och duktig på att skapa engagemang.
 • En person som är tydlig och pedagogisk i sin muntliga och skriftliga kommunikation.

Kvalifikationer:

 • Krav: Legitimerad barnmorska. 

Meriterande kvalifikationer:

 • Att du som barnmorska har erfarenhet av att arbetet med blivande föräldrar och föräldrastöd.
 • Ideellt arbete och organisering.
 • Erfarenhet av Zoom – kommunikationsverktyg för videokonferenser.

Vi erbjuder
RFSL erbjuder dig ett stimulerande jobb i en spännande miljö. Du kommer att ha en viktig position i RFSL:s arbete kring föräldraskap och föräldrastöd där du har möjlighet att påverka vårt fortsatta arbete för hbtq-personers rättigheter. Du jobbar i en öppen organisation som präglas av en gemensam värdegrund.

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 1 december, 2019. Märk din ansökan genom att skriva Barnmorska i ämnesraden. Skicka personligt brev (max en sida) och CV till jobb@rfsl.se.

Tjänsten
Tjänsten är en avtalad visstidsanställning på heltid (finns dock möjlighet att jobba deltid på 80 %). Tjänsten inleds med en prövotid på 6 månader, anställningen sträcker sig till 2021-12-31. Arbetstiden är 40 timmar per vecka, oreglerad arbetstid. 

Tjänsten är placerad på RFSL:s huvudkontor i Stockholm.

Frågor besvaras gärna av HR-ansvarig Aleksandra Karanovic: aleksandra.karanovic@rfsl.se, 073-230 02 22.
Facklig representant är Kristina Ullgren:
kristina.ullgren@rfsl.se, 08-501 62 912.