Redovisningsekonom

Jobba hos ossRFSL

Om RFSL

RFSL är Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter. Vi arbetar lokalt, nationellt och internationellt. Verksamheten har växt kraftigt de senaste åren och med det behovet av en välfungerande ekonomiadministration som en nyckelresurs i organisationens arbete och fortsatta utveckling. Du har möjlighet att bli del av ett expansivt team där vi värdesätter stor flexibilitet, professionalitet och eget ansvar på en av Sveriges ledande ideella organisationer som dagligen gör skillnad för hbtq-personer. RFSL arbetar med allt från medlemsvård och folkhälsoarbete i Sverige till Sida-finansierat utvecklingsarbete internationellt.

RFSL Förbundet söker nu en redovisningsekonom till vårt team på organisationens kansli i centrala Stockholm. Tjänsten är heltid och lämpar sig till en positiv, hjälpsam, driven och ordningsam person som gillar att bygga upp rutiner och vara den som håller koll på organisationens ekonomi. Vi arbetar konstant med förbättring och effektivisering och du har stora möjligheter att påverka dina uppgifter och hur RFSL jobbar internt som externt.

Arbetsuppgifter

• Avstämningar
• Löpande redovisning och bokslut
• Projektredovisning
• Vidareförmedling av medel till andra organisationer
• Moms och skattedeklarationer
• Budgetuppföljning
• Medlemsstatistik
• Styrelserapporter
• Systemansvar

Tjänsten bjuder på varierande uppgifter då vi även har ett aktiebolag med verksamhet inom utbildning samt en insamlingsstiftelse med 90-konto.
RFSL jobbar till stor del med projektredovisning genom bidrag från bland annat SIDA, Forum Syd, Postkod, MUCF, Folkhälsomyndigheten och Arvsfonden, har du erfarenhet av detta är det meriterande.

Ekonomiavdelningen är en supportfunktion och vi lägger stor vikt på din kommunikations-förmåga och ansvarstagande. Vi jobbar internationellt och du bör ha förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Vi ser gärna att du delar RFSL:s värderingar och är intresserad av arbete för mänskliga rättigheter.

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, provanställning på 6 månader tillämpas.

Tjänsten är placerad på ekonomienheten på RFSLs huvudkontor i Stockholm.

Kollektivavtal finns.

Tillträde enligt överenskommelse.

Vi erbjuder

RFSL erbjuder dig ett roligt och omväxlande jobb på en organisation som ofta är aktuell i media och vars arbetsplats är stimulerande och inkluderande. Arbetsplatsen präglas av vår strävan efter att hbtq – personer ska ha lika rättigheter och skyldigheter samt lika möjligheter att leva och verka.

Om ansökan

Vi kommer att påbörja urvalsprocessen omgående, så skicka gärna in din ansökan (Personligt brev och CV) så snart som möjligt till jobb@rfsl.se med REDOVISNINGSEKONOM i ämnesraden.

Sista ansökningsdagen är 2017-03-16.

Facklig representant är Lars Jonsson, lars.jonsson@rfsl.se, 08 – 501 62 912.

Frågor besvaras gärna av ekonomichef Catrin Nilsson, via e-post catrin.nilsson@rfsl.se eller telefon 0706 – 05 78 50.