RFSL Kontakta oss Kontakta oss EN
RFSL

Milstolpe i kampen för upprättelse

2013 blev det förbjudet att tvångssterilisera transpersoner som genomgår ett juridiskt könsbyte. RFSL bestämde sig därför att stämma staten och kräva skadestånd till de som kränkts.

Verksamheter som tar ansvar

Sedan 2008 har RFSL hbtq-certifierat mer än 300 verksamheter över hela Sverige. Genom att utbilda inom normkritik och belysa hbtq-personers situation vill vi skapa ett mer inkluderande arbetsliv.

RFSL:s Internationella arbete

RFSL:s internationella enhet arbetar med att lyfta hbtq-personers rättigheter världen över. Tillsammans med partnerorganisationer arbetar vi med att påverka stora internationella organisationer till att värna hbtq-personers rätt i alla instanser.

Hivprevention - ett område i förändring

Sedan 1980-talet har RFSL arbetat aktivt med att säkerställa en jämlik hälsa för hbtq-personer. Trots stora framgångar ser vi ett fortsatt stort behov att förebygga spridning och att motverka diskriminering och stigma.

En blommande Priderörelse

Under de två senaste åren har Priderörelsen i Sverige fått en extra injektion – och resultatet är en blomstrande rörelse från norr till söder.

Hbtq-funkis

Hbtq-personer med normbrytande funktionalitet har länge varit osynliga. Men Funkisprojetet ska ändra på det.

Kongressen 2016

165 kongressombud, förbundsstyrelseledamöter, personal och medlemmar möttes i Malmö för tre dagar av diskussioner, val och beslut under RFSL:s kongress i maj 2016.