FAQ

RFSL

Stiftelsen stödjer initiativ i Sverige och i världen för att främja hbtq-personer rättigheter. Här får du svar på vem som står bakom stiftelsen, hur du vet att pengarna används korrekt och vilka som sitter i styrelsen.

Vad gör Insamlingsstiftelsen RFSL? 

Stiftelsen stödjer initiativ i Sverige och i världen för att främja hbtq-personer rättigheter. Detta görs bland annat genom att delfinansiera långsiktiga kapacitetsuppbyggande projekt för hbtq-rörelsen i olika delar av värden till exempel Uganda och Indonesien. Andra saker som stiftelsen gör är att bidra till att bygga upp en ”nödfond” för situationer där säkerhetsläget gör att hbtq-aktivister på kort tid behöver evakueras, få stöd till advokatkostnader osv.

I Sverige jobbar stiftelsen bland annat med att finansiera socialt och juridiskt stöd till hbtq-flyktingar och nyanlända. Stiftelsen samarbetar också med stöd verksamheter för unga hbtq-personer genom projektet hbtqkojan.

Vem står bakom Insamlingsstiftelsen? 

Insamlingsstiftelsen RFSL instiftades av RFSL:s förbundsstyrelse och är registrerad sedan 2013.  Ändamålet är att samla in medel till förmån för arbetet för homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rättigheter i Sverige och internationellt genom bland annat internationella utvecklingssamarbeten, hjälpverksamhet, opinionsbildning, informationsspridning och utbildning. Insamlingsstiftelsen följer de regler som gäller för 90-konto.

Hur vet jag att pengarna används korrekt?

Alla beslut om att dela ut pengar från stiftelsen tas av Insamlingsstiftelsen RFSL:s styrelse. Insamlingsstiftelsen följer de regler som gäller för 90-konto.

Vilka sitter med i stiftelsens styrelsen?

Helena Westin, Ordförande
Maria Sjödin, Ledamot
Mikael Björk Blomqvist, Ledamot
Gisela Janis, Ledamot
Pär Wiktorsson, Ledamot
Fredrik Nilsson, Suppleant

Har du ytterligare frågor är du välkommen att kontakta oss.

 

)0-konto logga

Om Insamlingsstiftelsen RFSL

Stiftelsen stödjer initiativ i Sverige och i världen för att främja hbtq-personers rättigheter.

Ge ett bidrag
Bankgiro: 90 0408-6
Plusgiro: 90 0408-6
Swish: 123 900 40 86

Våra samarbetspartners

Spoon
iZettle