RFSL:s utbildningsverksamhet

Välkommen till RFSL:s utbildningsverksamhet. Vi stärker företag, organisationer och ledare i att bli mer inkluderande och hbtqi-kompetenta genom certifieringar, kurser och skräddarsydda uppdrag. Genom ökad kunskap och normkritiska förändringsprocesser skapas en tryggare arbetsmiljö och ett bättre bemötande i de verksamheter vi arbetar med.

Historia

RFSL har sedan organisationen bildades 1950 sysslat med informationsspridning och utbildning om hbtqi-personers livsvillkor och rättigheter. RFSL är pionjär inom utvecklingen av normkritik i Sverige och RFSL:s förbund med sina 60 anställda är idag ett kunskapscentrum inom hbtqi-frågor. Vid sidan av våra utbildningsinsatser står vi bakom flera metodmaterial som fått stor spridning i Sverige. Med detta i ryggen vågar vi säga att vi är Sveriges tyngsta aktör inom hbtqi-utbildningar och normkritiskt förändringsarbete.

Utbud

RFSL erbjuder ett utbildningsutbud med gediget djup och bredd. Förutom spetskunskap i hbtqi har vi gedigen kunskap i en bredd relaterade frågor som till exempel; arbetsmiljö, diskrimineringslagen, rekrytering, kommunikation, våldsutsatthet och transinkluderande jämställdhetsarbete. Våra utbildningskoncept sträcker sig mellan vår webbutbildning som ger grundläggande kunskaper, till hbtqi-certifieringen som är en omfattande process för hela verksamheten. Där emellan erbjuder vi en mängd kurser och skräddarsydda tjänster. Vi är skickliga processledare med lång erfarenhet av att utveckla verksamheter och skapa positiva förändringsprocesser.

Våra koncept

Hbtqi-certifiering
Kurser
Hbtqi för chefen 
Webbutbildning
Konsulttjänster
Transinkluderande jämställdhetsarbete
Att lära efter metoo
MHFA Första hjälpen till psykisk hälsa

Uppdragsgivare

RFSL har hbtqi-certifierat över 400 verksamheter över hela landet och genomför ungefär 150 uppdrag per år. Vi möter dagligen en stor bredd av verksamheter inom såväl näringsliv, myndigheter, kommuner och regioner.

 

Läs vad våra uppdragsgivare säger om oss här.

RFSL Media & Info AB

RFSL Media & Info AB är en del av RFSL. Företaget ägs av RFSL och består av försäljning av utbildningar och konsulttjänster.

Överskottet från RFSL:s hbtqi-certifieringar och övriga tjänster används för att finansiera delar av RFSL:s verksamheter för hbtqi-personers rättigheter i Sverige och i världen. Just nu finansierar det stora delar av RFSL Newcomers, en stödverksamhet för asylsökande och nyanlända hbtqi-personer.

Kontakt

Vid frågor om utbildningar och andra uppdrag kontakta:

+4676 163 67 79  utbildning@rfsl.se