RFSL:s utbildningsverksamhet

Välkommen till RFSL:s utbildningsverksamhet. Vi gör skillnad för hbtqi-personer genom certifieringar, föreläsningar, konsultuppdrag och processledning av verksamheter och arbetsplatser.

Vårt syfte är att genom ökad kunskap och normkritiska verktyg skapa en tryggare arbetsmiljö och ett bättre bemötande i de verksamheter vi arbetar med.

RFSL har sedan organisationen bildades 1950 sysslat med informationsspridning och utbildning om hbtq-personers livsvillkor och rättigheter. RFSL är pionjär inom utvecklingen av normkritik i Sverige och RFSL:s förbund med sina 60 anställda är idag ett kunskapscentrum inom hbtqi-frågor. Vid sidan av våra utbildningsinsatser står vi bakom flera utbildningsmaterial som fått stor spridning i Sverige. Med detta i ryggen vågar vi säga att vi är Sveriges tyngsta aktör inom hbtqi-utbildningar.

RFSL erbjuder ett utbildningsutbud med gediget djup och bredd. Förutom expertkunskap i hbtqi har vi spetskompetens i en bredd relaterade frågor såsom; arbetsmiljö, diskrimineringslagen, rekrytering, kommunikation, våldsutsatthet och transinkluderande jämställdhetsarbete. Våra utbildningskoncept sträcker sig mellan vår webbutbildning som ger grundläggande kunskaper, till hbtqi-certifieringen som är en omfattande process för hela verksamheten. Där emellan erbjuder vi en mängd utbildningar och skräddarsydda tjänster. Vi är skickliga processledare med lång erfarenhet av att utveckla verksamheter och skapa positiva förändringsprocesser.

RFSL har hbtqi-certifierat över 400 verksamheter över hela landet och genomför ungefär 150 utbildningar per år. Vi möter dagligen en stor bredd av verksamheter inom såväl myndigheter, kommuner, regioner och näringsliv. 

Våra koncept

Hbtqi-certifiering

Kurser

Hbtqi för chefen

Transinkluderande jämställdhetsarbete

Konsulttjänster

Webbutbildning

Att lära efter metoo 

MHFA Första hjälpen till psykisk hälsa 


RFSL Media & Info AB

RFSL Media & Info AB är en del av RFSL. Företaget ägs av RFSL och består av försäljning av utbildningar och konsulttjänster.

Överskottet från RFSL:s hbtqi-certifieringar och övriga tjänster används för att finansiera delar av RFSL:s verksamheter för hbtqi-personers rättigheter i Sverige och i världen. Just nu finansierar det stora delar av RFSL Newcomers, en stödverksamhet för asylsökande och nyanlända hbtqi-personer.

Kontakt

Vid frågor om utbildningar och konsultuppdrag kontakta. +4676 163 67 79  utbildning@rfsl.se