RFSL:s program i Europride

RFSL på EuroPride Göteborg

EuroPride Stockholm pågår mellan 14 och 19 augusti 2018. Här kan du läsa om RFSL:s aktiviteter. Du kan även följa oss på facebook och instagram. Följ även vårt pressrum.

Länk till hela RFSL:s program under EuroPride Göteborg.

 

RFSL på EuroPride Stockholm

EuroPride Stockholm hölls mellan 27 juli och 5 augusti 2018. Här kan du läsa om RFSL:s aktiviteter. Du kan även följa oss på facebook och instagram. Följ även vårt pressrum.

Pride House

RFSL:s och RFSL Ungdoms program i Stockholm Pride House innehåller en stor mängd punkter, om bland annat föräldraskap, hbtq-certifiering av företag, skolfrågor, vård för transpersoner och äldrevård. RFSL Ungdom är också med och skapar Pride Ung Park och Pride Ung House, två områden som enbart är för personer upp till 30 år.

Länk till hela RFSL:s program i Stockholm Pride House.

Länk till information med hela RFSL Ungdoms program (rfslungdom.se)

Pride Park – Lär dig om vår historia och testa dig

Besök oss i RFSL-tältet i Pride Park! I år har vi tema hbtq-historia som vi bland annat lyfter med projektet Stolt.
Prata med våra förtroendevalda, kanslipersonal och våra fantastiska volontärer från RFSL Stockholm och RFSL Roslagen.

Som vanligt erbjuder PreventHiv erbjuder gratis testning för hiv och syfilis i RFSL:s tält. Öppettider är onsdag kl. 16.00-21.00 och torsdag, fredag och lördag kl. 14.30-21.00.

Tävla och vinn RFSL:s webbutbildning! Ta chansen att vinna 5, 10 eller 20st webbutbildningar till dig och dina vänner eller din arbetsplats! Svara på frågeformuläret som vi har i tältet. RFSL:s webbutbildning ger en första inblick i hbtq-frågor, för dig som saknar förkunskaper eller har lite förkunskaper. I kursen lär du dig om arbetsmiljöfrågor, bemötande och hur normer påverkar oss. Läs mer om RFSL:s webbutbildning, Hbtq-certifiering och övriga utbildningar.

Gå med RFSL i Paraden

RFSL har flera block i paraden. Gå med oss!

Vi vill särskilt tipsa om:

Marching for those who can’t för alla hbtq-personer i världen som inte har möjlighet att gå i en Prideparad. Länk till Marching for those who can’t facebook evenemang.

RFSL EuroPride Parade Stockholm – För allas rätt och frihet att vara sig själva. RFSL kommer att ha ett flak med DJ Blaq Opal. Daniel Lugo och hens House of Revlon står på lastbilen och förgylla vårt flak med vogue och fabulousitet! Se även House of Revlons event i Pride Park på fredagen som du inte vill missa! Länk till facebookevent för RFSL:s i pride paraden – missa inget viktigt!

Flaggan – RFSL:s styrelse från förbund och avdelningar bär den stora regnbågsflaggan.

Om EuroPride

EuroPride arrangeras av olika städer varje år, beslutet om vem som ska få arrangera fattas av alla Europeiska Pride-arrangörer gemensamt. I år är det första gången som värdskapet delas av två städer – Göteborg och Stockholm.

Stockholm har firat EuroPride två gånger tidigare, 1998 och 2008. I samband med EuroPride 1998 blev Stockholm Pride en egen förening, tidigare gjordes arrangemanget av RFSL. Nu är RFSL och RFSL Ungdom medlemsföreningar i Stockholm Pride och gör en del av av innehållet.

Länk till hela EuroPrides program på Europrides hemsida.

Happy Europride 2018!

Kontakt

RFSL:s presstelefon för kontakt vidare: +46 72 330 50 24

Sandra Ehne, förbundsordförande RFSL: sandra.ehne@rfsl.se

Frank Berglund, förbundsordförande RFSL Ungdom: frank@rfslungdom.se