Utbildningsdag om hbtq och stöd till våldsutsatta

RFSL

RFSL, Unizon och BOJ Sverige bjuder in till kostnadsfri utbildningsdag om hbtq för dig som jobbar med stöd till våldsutsatta.

Den 24:e november välkomnar vi dig som arbetar med att ge stöd till våldsutsatta till en kostnadsfri utbildningsdag i inkluderande bemötande där du får grundläggande kunskap om hbtq och hbtp-personers utsatthet, läs mer utbildningen och om hur du anmäler dig i Inbjudan till utbildningsdag (pdf) öppnas i nytt fönster.

RFSL:s brottsofferjour har sedan många år ett samarbete med Unizon och Brottsofferjouren Sverige kring våld i hbtq-personers nära relationer och erbjuder även gemensamma utbildningar till brottsoffer-, kvinno- och ungdomsjourer.

Unizon samlar över 130 kvinnojourer, tjejjourer och ungdomsjourer som arbetar för ett jämställt samhälle fritt från våld. Unizons jourer finns över hela landet. Hitta närmsta jour på Unizons hemsida.

Brottsofferjouren Sverige finns på över 80 orter i Sverige och ger samtalsstöd, information vid rättsprocess och stöd vid rättegång. Hitta närmsta jour på Brottsofferjouren Sveriges hemsida.

RFSL:s brottsofferjour finns för dig som identifierar dig som hbtq-person och som blivit utsatt för kränkningar, hot eller våld. Läs mer om RFSL:s brottsofferjour.

Det är viktigt att personer som arbetar med att ge stöd till våldsutsatta har kunskap om hbtq-personers särskilda utsatthet. RFSL erbjuder utbildningar inom detta område, anpassade till den enskilda verksamheten. Läs mer om RFSL:s utbildningar för förbättrat stöd till våldsutsatta hbtq-personer.