The All-Rights Movement

RFSL

RFSL lanserar kampanj i samarbete med Berghs

RFSL ger svar på tal till The Alt-Right Movement, och lanserar idag The All-Rights Movement. Den kaxiga kampanjen har tagits fram i samarbete mellan RFSL och Berghs School of Communication och syftar till att avväpna hbtqi-fientliga krafter med kreativa och fredliga medel. 

– The All-Rights Movement står för demokrati, för den grundläggande principen om människors lika värde där varje människa har rätten att få vara sig själv, älska vem hen vill och leva ett liv i trygghet. Genom kampanjen vill RFSL lyfta hbtqi-personers situation, och uppmana till att delta i rörelsen mot det hat och hot som drabbar hbtqi-personer, säger förbundsordförande Deidre Palacios.

Ett samarbete med Berghs School of Communications

Stolpe med poster med texten "Bröder förena er"

Bröder förena er! Vi behöver dig i kampen mot rasism, sexism och homofobi. Stötta RFSL eller andra som arbetar för trygga och inkluderande samhällen.

 

Kampanjen har tagits fram inom ramen för ett examensarbete av studenter från Berghs School of Communications. Studenterna som arbetat med kampanjen menar att den kan bidra till att förena och stärka de fredliga krafter i samhället som tar avstånd från homo- och transfobi.

– The All-Rights Movement har givits den estetik och retorik som så länge använts mot oss, genom att ladda slagorden med ny innebörd – och få dem att tappa kraft. Vi vill avväpna hbtqi-fientliga och rasistiska organisationers propaganda på ett fredligt och nytänkande sätt. Med denna kampanj och rörelse vill vi förena och stärka alla som inte sympatiserar med den fientliga ideologi som allt för ofta tar plats i samhället och visas upp i sociala medier, säger studenterna.

Hotet från högerextrema rörelser

Familjen är i fara; Sverige har en lagstiftning som diskriminerar barn som växer upp i regnbågsfamiljer. Hjälp oss rädda familjen!

 

– I en tid när extremistiska högerrörelser mobiliserar, försöker skrämma och sprider hat mot oss som inte passar in i deras ideal, vill RFSL manifestera vår övertygelse om något bättre, säger Deidre Palacios.

Den 5 augusti släppte RFSL en ny dokumentärfilm som belyser hot och hat mot hbtqi-personer i Sverige. Dokumentären, samt en ny kartläggning med fokus på RFSL:s 36 avdelningar runtom i Sverige, visar att hbtqi-aktivister löper stor risk att drabbas av organiserat hot och hat från högerextrema grupper.