RFSL:s styrka är partipolitisk bredd och mångfald

RFSL

RFSL är en partipolitiskt obunden organisation som driver en mängd politiska frågor som är viktiga för hbtqi-personer. Vi driver våra frågor framåt oavsett partifärg på motståndare och samarbetspartners. Det är så RFSL vunnit segrar tidigare och det är så vi ska fortsätta vinna fler.

I media och sociala medier pågår en diskussion om RFSL:s politiska inriktning. En diskussion som är viktig och ständigt aktuell i den breda och blocköverskridande rörelse som RFSL är.

RFSL anser att individen är den som är bäst lämpad att bestämma över sitt liv. Vi är samtidigt övertygade om att samhällets normer och strukturer påverkar oss alla. Som organisation jobbar vi för att få igenom allt ifrån enskilda lagändringar till stora skiften i samhället. Ingenting av det placerar vi på en höger-vänsterskala. Det visar sig ofta i vårt politiska påverkansarbete där det ibland är partier på vänstersidan som inte vill som vi, och ibland partier till höger.

RFSL har sedan starten 1950 varit en bred och spretig rörelse för hbtqi-personers rättigheter. Vi kommer aldrig hålla med varandra om allt, men alla som brinner för förändring och väljer att engagera sig har rätt att må bra i sitt engagemang. Vår bredd är vår styrka, det är så RFSL vunnit politiska segrar tidigare och det är så vi tillsammans ska fortsätta vinna fler.

Sandra Ehne, förbundsordförande RFSL