RFSL:s antologi finalist i Publishingpriset

RFSL

För ett år sedan lanserade RFSL antologin Vi också - hbtqi-personer berättar. Här skildras framför allt hbtqi-personers egna berättelser av utsatthet för sexuella övergrepp, men också vilken hjälp och stöd som finns. Trots den höga graden av utsatthet, var nämligen hbtqi-personers upplevelser något som hade saknats under #metoo. 

Antologin har nu varit finalist i Publishingpriset i kategorin Fackböcker, reportage och berättelser. Maria Niemi, författare och redaktör och Trifa Shakely, förbundsordförande för RFSL fanns på plats på Berns för delta vid prisutdelningen den 9 november. RFSL vann inte denna gång, men uppmärksamheten antologin fått som finalist välkomnas oavsett.

– RFSL vill göra allt vi kan för att bryta tystnaden om sexuella övergrepp mot hbtqi-personer. Jag är så stolt över alla som arbetat med att skapa en antologi av så hög kvalitet, men framför allt vill jag tacka alla som haft det stora modet att dela med sig av sina berättelser, säger Trifa Shakely förbundsordförande för RFSL. Tack riktas också till medverkande experter Kina Sjöström, Maria Tillquist, Kickis Åhré Älgamo och Göran Stanton, till Ateljé Grotesk för omslag och illustrationer, till Graphera för grafisk inlaga och till Norra Skåne Offset för tryck. “Vi också – hbtqi-personer berättar” (pdf) Maria Niemi, författare och redaktör